Vesti
Društvo

Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Popović i članovi MAG (Foto Fejsbuk)

Članovima organizacije Tamari Кrstić i Milošu Mitroviću zahvalnicu je uručio ministar Nenad Popović.

Popović se zahvalio za, kako se navodi, konkretna rešenja koja su ponudile organizacije i kompanije i naglasio da će te ideje biti podržane u narednih godinu dana.

"Ovo je dobar predznak da ministarstvo u Beogradu vidi da mladi u Gračanici rade i doprinose kao i njihovi vršnaci u Beogradu, Nišu ili Novom Sadu. Cilj Mlade aktivne Gračanice je da osnažimo mlade kako bi sticali najbolja moguća znanja i da mogu da se usavršavaju u zemlji i svetu, a da oni nakon svog školovanja ipak izaberu da žive ovde na Kosovu. Za to nam je potrebna iskrena podrška i iz Beograda i iz Prištine", kazao je za RTV Kim osnivač Mlade aktivne Gračanice Petar Đorđević.

Đorđević je kazao da ih raduje prepoznavanje onoga što oni radi kao organizacija.Ostale vesti

Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020
Gračanica: JKP „Ekologija“ počelo sa radom
Javno komunalno preduzeće „Ekologija“, koje je formirano pri Opštini Gračanica, zvanično je počelo sa radom 1. jula.
  • 06.07.2020
Meštani Stanišora protestovali zbog nelegalne izgradnje puta
Desetina meštana sela Stanišor u opštini Novo Brdo, protestovalo je jutros protiv nelegalne izgradnje puta u njihovom mestu.
  • 06.07.2020
Štrpce: Civilno društvo i meštani o narednim koracima u borbi protiv MHE
Predstavnici NVO „GAIA Kosovo“ i meštani Štrpca održali su u subotu sastanak u vezi sa problemom izgradnje mini hidroelektrana na Šar-planini. Dogovoreni su naredni koraci koji će biti preduzeti radi zaštite pijaće vode i životne sredine, a najavljene su i pravne akcije.
  • 06.07.2020