Vesti
Društvo

Zadušnice uz poštovanje propisanih mera

Mitrovske zadušnice će i ove godine biti obeležene u skladu sa merama protiv pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.
Zadušnice uz poštovanje propisanih mera
Ilustracija (Deposit)

Iz Opštine Gračanica poručuju da će građani moći da posete grobove svojih bližnjih na Mitrovske zadušnice, ali uz poštovanje propisanih mera koje podrazumevaju nošenje maski, održavanje distance i izostanak većih okupljanja.

"Krizni štab apeluje na građane da poštuju zabranu, da se na groblje ne izlazi u većim grupama, već pojedinačno i tokom čitavog dana, kako bi se izbeglo grupisanje većeg broja građana na jednom mestu. Apeluje se na meštane da povodom zadušnica poslušaju savete svojih nadležnih paroha", saopšteno je medijima iz ove lokalne samouprave.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022