Vesti
Društvo

Zadržavanje na Merdaru dva sata, na Jarinju oko 60 minuta

Ukoliko ste krenuli sa Kosova ka centralnoj Srbiji, na prelazu Merdare čekaćete oko dva sata, dok je na Jarinju zadržavanje nešto duže od sat, navodi se na sajtu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Zadržavanje na Merdaru dva sata, na Jarinju oko 60 minuta
Gužve na Merdaru (Foto arhiva Kim)

Za ulazak iz centralne Srbije na Kosovo, zadržavanje nije duže od desetak minuta, kažu u MUP-u.

I na prelazu Bela Zemlja beleže se gužve, gde se za izlazak sa Kosova čeka oko sat vremena, dok je u suprotnom pravcu situacija znatno bolja, čeka se najviše 10 minuta.

Zadržavanje na ostalim prelazima je relativno kratko, jer se za ulazak u centralnu Srbiju ili na Kosovo čeka od tri do pet minuta.

Gužve na prelazima u ovo doba godine su uobičajene zbog dolaska i odlaska stranih državljana koji su na Kosovu provodili ili provode dane odmora.

Na prelazima se najviše može videti automobila sa stranim regisarskim tablicama.Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022