Vesti
Društvo

Zadržavanja na Merdaru i Beloj zemlji

Kolona vozila duga 1.000 metara formirana je na prelazu Merdare iz pravca Kosova za ulazak u centralnu Srbiju, najnoviji su podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova. Zadržavanja ima i na prelazu Bela zemlja gde je kolona duga oko 700 metara.

Zadržavanja na Merdaru i Beloj zemlji
Merdare (Foto arhiva Kim)

Putnici na prelazu Merdare iz pravca Kosova za ulazak u centralnu Srbiju ovog prepodneva čekaju do dva sata, dok su na prelazu Bela zemlja zadržavanja do sat vremena. U suprotnim smerovima čekanja nisu duža od pet minuta.

Manjih zadržavanja ima i na prelazu Mutivode, gde se za ulazak u centralnu Srbiju čeka do 15 minuta, a kolona vozila duga je 50 metara. U suprotnom smeru čeka se do pet minuta.

Na svim ostalim prelazima čekanja su od tri do pet minuta u oba smera.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022