Vesti
Društvo

Za nepuna dva dana u Pasjanu rođene četiri bebe

Četiri zdrave i lepe bebe rođene su za nepuna dva dana u porodilištu u Pasjanu. Dve devojčice i dva dečaka obradovali su porodice, ali i zaposlene u ovoj instituciji.
Za nepuna dva dana u Pasjanu rođene četiri bebe
Porodilište u Pasjanu (RTV Puls)

Lozica Kecić iz Kmetovca na svet je donela devojčicu, svoje prvo dete, teško 3.420 i dugačko 56 cm.

Prethodnog dana Kosovsko Pomoravlje je obradovala još jedna devojčica. Milica Kostić iz Tomanca na svet je donela devojčicu tešku 3.450 i dugačku 52 cm.

Bilo je i dečaka prethodne noći. Silvana Perić iz Zebnca, rodila je sina težine 3.320 i dugačkog 52 cm, treće dete u porodici. Drugo dete u porodici rodila je Nataša Jačinac iz Štrpca, dečaka koji je obradovao porodicu, rođake i prijatelje.

“Tokom jučerašnjeg dana i noćas imali smo pune ruke posla. Rodile su se četiri bebe. Porođaj su obavili ginekolozi dr Ratko Perenić, dr Marina Jovanović, dr Violeta Trajković, pedijatar i anesteziolog Goran Ristić. Bebe i majke se osećaju dobro“, rekao je za RTV Puls glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

U 2018. godini u porodilištu u Pasjanu rođena je 141 beba, a od početka 2019. do danas 48.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021