Vesti
Društvo

Za nepuna dva dana u Pasjanu rođene četiri bebe

Četiri zdrave i lepe bebe rođene su za nepuna dva dana u porodilištu u Pasjanu. Dve devojčice i dva dečaka obradovali su porodice, ali i zaposlene u ovoj instituciji.
Za nepuna dva dana u Pasjanu rođene četiri bebe
Porodilište u Pasjanu (RTV Puls)

Lozica Kecić iz Kmetovca na svet je donela devojčicu, svoje prvo dete, teško 3.420 i dugačko 56 cm.

Prethodnog dana Kosovsko Pomoravlje je obradovala još jedna devojčica. Milica Kostić iz Tomanca na svet je donela devojčicu tešku 3.450 i dugačku 52 cm.

Bilo je i dečaka prethodne noći. Silvana Perić iz Zebnca, rodila je sina težine 3.320 i dugačkog 52 cm, treće dete u porodici. Drugo dete u porodici rodila je Nataša Jačinac iz Štrpca, dečaka koji je obradovao porodicu, rođake i prijatelje.

“Tokom jučerašnjeg dana i noćas imali smo pune ruke posla. Rodile su se četiri bebe. Porođaj su obavili ginekolozi dr Ratko Perenić, dr Marina Jovanović, dr Violeta Trajković, pedijatar i anesteziolog Goran Ristić. Bebe i majke se osećaju dobro“, rekao je za RTV Puls glavni tehničar Zdravstvenog centra Gnjilane Sreten Trajković.

U 2018. godini u porodilištu u Pasjanu rođena je 141 beba, a od početka 2019. do danas 48.Ostale vesti

Omubdsman: Mediji da štite lične podatke obelelih
Institucija Ombudmsana poziva portale koji su objavljivali imena obelelih od koronavirusa i njihove druge podatke da ih uklone sa svojih sajtova, a ostale medije da ih ne objavljuju.
  • 05.04.2020
Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak na Kosovu osuđuju postupak portala „Gazeta Sinjali“ koji je objavio spisak sa imenima 210 Srba, Roma i Goranaca iz pet opština sa područja Kosova kojima je naložena izolacija, uključujući i imena osoba koje se leče od koronavirusa, i traže da se ti podaci hitno uklone sa interneta.
  • 04.04.2020
Meštani Gračanice i okolnih sela bez vode
Usled kvara na vodovodnoj mreži, meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca ostali su bez vode. Vladica Trajković, direktor odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da su ekipe na terenu i da se očekuje otklanjanje kvara.
  • 03.04.2020
Do srpskih opština nije stigla međunarodna pomoć
Velika novčana pomoć prethodnih dana stigla je kao podrška Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Samo EU je za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u Prištini donirala 5 miliona evra, dok SAD pomažu Kosovo sa 1,1 milion dolara. Istovremeno, novac i drugu pomoć dodeljuju i organizacije UN-a, ali i ambasada Velike Britanije. Zvaničnici u opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, za RTV Kim tvrde da ništa od te pomoći nije stiglo do Srba.
  • 03.04.2020
KM: Bahtiri i Rakić na Ibarskom mostu sa komandantom Kfora
Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice sastali su se sinoć na glavnom mostu sa komandantom Kfor-a, general-majorom Mikeleom Risijem. S obzirom na to da je za deo medija, događaj prethodno bio nenajavljen, nije poznat razlog susreta na mostu, a što je inače do sada bila vrlo retka praksa. 
  • 02.04.2020
Gračanica: Meštani se pridržavaju mera
Od kako je kosovska Vlada donela odluku o zabrani kretanja meštani opštine Gračanica se trude da je poštuju i ne izlaze za vreme policijskog časa. Portparol kosovske policije za region Prištine Baki Keljani kazao je za RTV Kim da je do sada zbog nepoštovanja ove odluke privedeno pet lica. U Gračanici nije bilo privođenja.
  • 02.04.2020