Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa sastanka (Foto: Opština Gračanica)

Ugovor o izgradnji vodovodne mreže između Opštine Gračanica i kompanije Ostap potpisan je još 20. septembra 2016. godine u vreme mandata Vladete Kostića. Tada je najavljeno da će radovi na izgradnji vodovodne mreže krenuti početkom 2017. godine. Od tada je prošlo više od dve godine.

Danas su predstavnici kompanije Ostap ponovo razgovarali sa čelnicima opštine o početku gradnje vodovoda. Ovoga puta sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem.

Novi rok za početak gradnje mreže je za mesec i po dana.

Popović ističe da je veoma zadovoljan što će u Gračanici uskoro početi sa izgradnjom jednog o najvećih projekata u opštini Gračanica. Gradiće se vodovod sa novom mrežom i dva rezervoara.

„Ovo je jedan od krupnijih projekata koji je veoma značajan za građane Gračanice, jer će se dugoročno rešiti problem vodosnabdevanja. Izgradiće se potpuno novi vodovod, više decenija stare cevi biće zamenjene novim, a građani će dobijati zdraviju vodu“, ističe Popović.

Popović napominje da je izgradnja novog vodovoda projekat koji ova lokalna samouprava nije mogla samostalno da realizuje, te da veliku zahvalnost duguje Vladi Austrije koja je spoznala važnost ovog projekta za našu opštinu i građane i odobrila potrebna sredstva, navodi se u saopštenju.

Glavni izvođač radova biće austrijska firma „Tirol“, preko kompanije Ostap, čijim je predstavnicima predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio pisma zahvalnosti, na podršci i saradnji.

„Ugovori su već na snazi, krećemo sa detaljnim dizajnom koji bi trebalo da bude završen u narednih mesec dana, a odmah zatim krenućemo i sa svim građevinskim radovima“, kazao je predstavnik austrijske firme Andreas Veiler.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane