Vesti
Društvo

Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.
Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?
Sa sastanka (Foto: Opština Gračanica)

Ugovor o izgradnji vodovodne mreže između Opštine Gračanica i kompanije Ostap potpisan je još 20. septembra 2016. godine u vreme mandata Vladete Kostića. Tada je najavljeno da će radovi na izgradnji vodovodne mreže krenuti početkom 2017. godine. Od tada je prošlo više od dve godine.

Danas su predstavnici kompanije Ostap ponovo razgovarali sa čelnicima opštine o početku gradnje vodovoda. Ovoga puta sa gradonačelnikom Srđanom Popovićem.

Novi rok za početak gradnje mreže je za mesec i po dana.

Popović ističe da je veoma zadovoljan što će u Gračanici uskoro početi sa izgradnjom jednog o najvećih projekata u opštini Gračanica. Gradiće se vodovod sa novom mrežom i dva rezervoara.

„Ovo je jedan od krupnijih projekata koji je veoma značajan za građane Gračanice, jer će se dugoročno rešiti problem vodosnabdevanja. Izgradiće se potpuno novi vodovod, više decenija stare cevi biće zamenjene novim, a građani će dobijati zdraviju vodu“, ističe Popović.

Popović napominje da je izgradnja novog vodovoda projekat koji ova lokalna samouprava nije mogla samostalno da realizuje, te da veliku zahvalnost duguje Vladi Austrije koja je spoznala važnost ovog projekta za našu opštinu i građane i odobrila potrebna sredstva, navodi se u saopštenju.

Glavni izvođač radova biće austrijska firma „Tirol“, preko kompanije Ostap, čijim je predstavnicima predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović uručio pisma zahvalnosti, na podršci i saradnji.

„Ugovori su već na snazi, krećemo sa detaljnim dizajnom koji bi trebalo da bude završen u narednih mesec dana, a odmah zatim krenućemo i sa svim građevinskim radovima“, kazao je predstavnik austrijske firme Andreas Veiler.Ostale vesti

Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020
Građani uhapšeni za vreme pandemije neće biti procesuirani
Svi oni građani koji su uhapšeni zbog kršenja uredbe Vlade Kosova da ograniči kretanje tokom pandemije neće biti procesuirani.
  • 24.05.2020
Deca sa KiM najzadovoljnija i najaktivnija
Deca sa Kosova i Metohije su najzadovoljnija svojim zdravljem, najzadovoljnija kvalitetom svog života i najviše fizički aktivna, rekla je dr Višnja Đorđić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, predstavljajući analizu zdravstvenih navika učenika osnovnih i srednjih škola u uslovima vanrednog stanja.
  • 24.05.2020
Isplata od 100 evra počinje sutra
Isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs počinje sutra, u ponedeljak 26. maja.
  • 24.05.2020