Vesti
Društvo

Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila

Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Ilustracija (Foto KoSSev)

"Do sada je registrovano devet vozila sa KM, ’GL, PZ i PR registarskih oznaka na RKS oznake", potvrsili su za Kallzo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.

Prema navodima Ministarstva, od tog broja, sedam vlasnika vozila je srpske nacionalnosti.

Jedan automobil registrovan je u regionu Prištine, tri automobila registrovana su u regionu Mitrovice, dva u regionu Prizrena i još tri u regionu Gnjilana, navode iz MUP.

Od tri vozila registrovana u regionu Gnjilana jedno je automobil, drugo poljoprivredna mašina i treće prikolica.

Odluka o preregistraciji doneta je na sednici Vlade Kosova 29. juna i planirano je da počne da se primenjuje 1. avgusta, ali je zbog tenzija koje su nastale na severu Kosova odluka odložena za mesec dana.

Nakon toga, odluka je stupila na snagu 1. septembra, a rok za preregistraciju traje do 31. oktobra.

 Ostale vesti

Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022
Sudski savet Kosova odlučio da se sudije vrate na posao
Sudski savet Kosova (SSK) saopštio je da se sudije koje su odlučile da bojkotuju rad zbog odluke kosovske vlade o smanjenju plata, vraćaju na posao i da će učestvovati u komisijama i drugim grupama u kojima je učešće određeno važećim zakonodavstvom, ali da neće sarađivati sa Vladom Kosova.
  • 03.12.2022
Civilno društvo: Težak i loš položaj osoba sa invaliditetom
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ove godine obeležava se 3. decembra pod sloganom  "Transformativna rešenja za inkluzivni razvoj: uloga inovacija u pokretanju pristupačnog i pravednog sveta". Tim povodom, NVO Centar za afirmativne društvene akcije (CASA) i NVO Faktor organizuju dvomesečnu kampanju pod nazivom "Posmatrajte svet našim očima", kako bi ukazali na težak i veoma loš položaj osoba sa invaliditetom u kosovskom društvu.
  • 02.12.2022
Priština: Održan protest zbog ubistva trudnice
Uz parole "Ostavka nije dovoljna", "Policija ima krv na rukama", "Privatni i javni prostori su nebezbedni", "Krvlju žena pišete istoriju Kosova!", sinoć je u Prištini održan protest zbog ubistva trudnice kojoj je dan ranije (u sredu) presudio bivši suprug.
  • 02.12.2022