Vesti
Društvo

Za materijal i mašine na 2,35 hektara opštinske zemlje u Lapljem Selu 99 godina

Skupština Opštine Gračanica donela je danas na trećoj vanrednoj sednici,  odluku o kako se navodi na sajtu Opštine Gračanica „davanju na dugoročno korišćenje parcele u Lapljem Selu”.
Za materijal i mašine na 2,35 hektara opštinske zemlje u Lapljem Selu 99 godina
Sednica So Gračanica (Foto Kim )

U saopštenju u vezi ove tačke dnevnog reda se još samo navodi, da je odluka doneta na predlog Komisije za dodelu opštinske nepokretne imovine i da je nakon rasprave predlog prihvaćen sa 14 glasova za, dok je četvoro odbornika bilo uzdržano.

NEW – PRESS je imao uvid u „predlog o usvajanju odluke o davanju na dugoročno korišćenje parcele u Lapljem Selu“, gde se navodi da je „predmet davanja na korišćenje katastarska parcela br. 1897/1 KZ Laplje Selo, površine 23.519 m² ( 2 hektara, 35 ari i 19 kvadrata), koja se nalazi u poljoprivrednoj zoni, po ceni od 303 €/hektaru na godišnjem nivou, na period do 99 godina“.

Navodi se da se ova opštinska nepokretnost na dugoročno korišćenje dodeljuje kompaniji “PremiumBau” SH.P.K. iz Gračanice, radi skladištenja materijala za rekonstrukciju vodovodne mreže na teritoriji Opštine Gračanica, kao i postavljanje mašina za potrebe realizacije projekta.

U nastavku prenosimo kompletno obrazloženje ovog predloga koje je dostavljeno odbornicima Skupštine Opštine Gračanica.

„Komisija za procenu ponuda za davanje na korišćenje nepokretne imovine obrazovana je Odlukom br. 02/2018/OG (725 od 31.01.2018. godine), za članove komisije izabrani su:

1. Dejan Jovanović, član (predložen od strane predsednika opštine)

2. Bojan Stojanović, član (predložen od strane predsednika opštine)

3. Jelena Trajković, član (predložena od strane predsednika opštine)

4. Radovan Filić, član (predložen od strane skupštine opštine)

5. Ratko Perenić, član (predložen od strane skupštine opštine)

6. Goran Milenković, član (predložen od strane skupštine opštine)

7. Bojan Teofilović, član (predstavnik građanskog/civilnog društva)

Članovi komisije izabrani su na vremenski period do isteka zakonskog mandata članova skupštine.

Na sednici održanoj 20.05.2019. godine doneta je odluka br. 27/2019/OG o pokretanju procedure za davanje opštinske nepokretne imovine na dugoročno korišćenje (br. 3743/19 od 21.05.2019.). Predmet odluke bila je katastarska parcela br. 1897/1 KZ Laplje Selo, povšine 23.519 m2 (2 hektara, 35 ari i 19 kvadrata).

Po stupanju na snagu skupštinske odluke, komisija je započela proceduru. Na sastanku komisije održanom dana 03.06.2019. odlučeno je da se raspiše javni poziv sa početnom cenom od 303 €/hektaru na godišnjem nivou. U javnom pozivu koji je objavljen istog dana bliže su određeni kriterijumi oko uslova konkurisanja. Javni poziv bio je otvoren do 18.07.2019. do 12 časova. Komisija se istog dana sastala u 14 časova, kako bi se pristupilo otvaranju ponuda. Komisija je konstatovala da je do isteka roka podneta samo jedna ponuda.

Ponuda je pristigla u zatvorenoj koverti, koja je otvorena pred članovima komisije. Pristigla je ponuda od strane kompanije “PremiumBau” SH.P.K. iz Gračanice sa brojem biznisa 811277442, koja je ponudila cenu od 303 €/hektaru na godišnjem nivou. Kompanija je zainteresovana da na pomenutoj parceli skladišti materijal za rekonstrukciju vodovodne mreže na teritoriji Opštine Gračanica, kao i postavljanje mašina za potrebe realizacije projekta. Članovi komisije su zaključili da ponuda zadovoljava uslove naznačene u javnom pozivu i iz tog razloga predlažu skupštini usvajanje ponude“, navodi se u obrazloženju predloga koji je danas usvojen na trećoj vanrednoj sednici Skupštine Opštine Gračanica.Ostale vesti

Preporuka roditeljima da osnovci do četvrtog razreda što više idu školu

Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević, izjavio je danas da je preporuka roditeljima da od 1. septembra osnovci od prvog do četvrtog razreda što više pohađaju nastavu u školama radi, kako je rekao, socijalizacije i prilagođavanja na školsku sredinu.

  • 11.08.2020
Osojane: Đurići ponovo imaju struju
Povratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka nakon više od sedam dana bez električne energije ponovo ima struju.
  • 11.08.2020
KFOR sa gradonačelnikom opštine Kamenica o bezbednosti građana
Komandant Regionalne komande KFOR-a, predvođene od strane NATO-a, pukovnik Erik Rajli, sastao se danas sa gradonačelnikom opštine Kamenica Ćendronom Kastratijem. Sastanak je bio deo redovnih kontakata koji se održavaju između osoblja KFOR-a i lokalnih vlasti na Kosovu, navodi se u saopštenju KFOR-a.
  • 11.08.2020
Učenici od 1. do 4. razreda u učionicama sa 15 đaka, stariji i u školi i onlajn

Učenici od prvog do četvrtog razreda će nastavu pohađati u učionici u prepodnevnoj smeni, odlučio je Krizni štab. Maksimalan broj đaka u učionici biće 15. Stariji razredi će kombinovati odlazak u školu i onlajn nastavu.

  • 11.08.2020
Gračanica: Humanitarna akcija za Aleksandra Popovića
U centru Gračanice od jutros je postavljen štand gde se može priložiti novac za pomoć u daljem lečenju Aleksandra Popovića iz Kosova Polja koji boluje od tumora na mozgu, navodi se u saopštenju Opštine Gračanice.
  • 11.08.2020
Osojane: Život bez struje u ulici Tesle i Pupina
Povratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka već sedam dana je bez električne energije.
  • 09.08.2020