Vesti
Društvo

Vučić sa mladim sportistima s Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije kojima je poručio da je Beograd "uvek bio" i da će ostati njihov glavni grad
Vučić sa mladim sportistima s Kosova
Aleksandar Vučić sa mladim sportistima sa Kosova (Foto Tanjug)

"Beograd mora uvek da bude najprivlačniji za sve Srbe ma gde da žive a Beograd je u vašoj zemlji. Ovde ste danas samo gosti Predsedništva a u Beogradu ne možete baš ni da budete gosti, tu ste domaći", kazao je Vučić na prijemu u Predsedništvu.

Navodeći da su mladi sportisti tokom boravka u Beogradu obišli stadione Crvene zvezde i Partizana kao i Hram Svetog Save, Vučić je najavio da će ih pozvati na osvećivanje tog verskog objekta u oktobru čemu bi trebalo da prisustvuje i predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Tad ću da zamolim Putina da vas pozdravi i da možete da mu se obratite i bar u jednoj reči da mu kažete šta vas tišti na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije.

Mladim sportistima sa Kosova je poželeo da čuvaju svoje svetinje i budu svoji na svome.

"Želim vam da budete vaspitavani u svojim školama i porodicama kao ponosni građani Srbije, da uvek znate gde vam je otadžbina, gde je njen glavni grad i da se svim srcem uvek borite za svoju zemlju Srbiju", kazao je Vučić.

On je uručio reket i loptice teniseru Filipu Paviću iz Novog Brda koji je u mlađim kategorijama osvojio 25 turnira.Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanici biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020