Vesti
Društvo

Vučić posetio štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas štand Kancelarije za Kosovo i Metohiju na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
Vučić posetio štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma
Vučić posetio štand Kancelarije za KiM na Sajmu turizma (Foto: Tanjug)

"Država Srbija, zahvaljujući inicijativi Vučića, na Kosovu realizuje 349 projekata čija vrednost iznosi više od 100 miliona evra, a pored toga, obezbeđeno je i dodatnih 150 miliona evra za projekte koje je predsednik Srbije najavio u sveobuhvatnom planu razvoja ’Srbija 2025’", navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave sa Kosova, učestvuje na 42. Međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Beogradu, gde predstavlja prirodne lepote i turistički potencijal opština Severna Mitrovica, Leposavić, Štrpce, Istok, Zubin Potok, Zvečan i Priština (Gračanica).

Pod sloganom "Put pod noge" od danas do nedelje u halama Beogradskog sajma održaće se najveći i najznačajniji turistički događaj u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020