Vesti
Društvo

Vučić: Penzionerima na zimu po 20.000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da će penzionerima u februaru, najkasnije u martu 2022. godine, biti isplaćeno po 20.000 dinara. Pre toga, penzije će biti povećane, dodao je on.
Vučić: Penzionerima na zimu po 20.000 dinara
Aleksandar Vučić (Foto N1 )

Dodao je da za taj novac neće biti potrebne posebne prijave.

"Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu", objasnio je Vučić.

Najavio je da će penzionerima od 20. do 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra, a svi građani će sredinom novembra dobiti po 30 evra.

Uoči praznika, između 13. i 15. decembra, svim punoletnim građanima biće isplaćeno još po 20 evra.

Najavio je i povećanje penzija i minimalca.

"Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra", naveo je Vučić.

Očekuje da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.Ostale vesti

Dečija smotra folklora u Prizrenu: Čuvari kulture i tradicije

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena održana je dvadeset prva po redu Dečija smotra folklora. U zadužbini cara Dušana okupilo se preko sedam stotina folkoraša iz srpskih sredina na Kosovu.

  • 28.05.2022
Grafijada: Tri nagrade za studente mitrovičkog Fakulteta umetnosti
Studenti Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici osvojili su tri prva mesta na nedavno održanom Međunarodnom susretu studenata grafičke struke "Grafijada 2022", u Trebinju.
  • 28.05.2022
Inicijativa da Gimnazija K. Kamenica nosi  ime Slobodana Kostića
Grupa intelektualaca iz Kosovskog Pomoravlja nedavno je pokrenula inicijativu da gimnazija u Kosovskoj Kamenici dobije ime po čuvenom književniku i profesoru Slobodanu Kostiću, koji je poreklom iz tog kraja.
  • 27.05.2022
Nestankom šuma nestaju i izvori vode
Koliki je značaj očuvanja šuma i planska eksploatacija, promovisano je u studiji analize mehanizma zaštite životne sredine, koju je izradila Ekološka medicinska ekspertska grupa EMEG uz podršku KFOS-a.
  • 27.05.2022
Objavljene nove cene goriva: Skuplji i dizel, i benzin
Nova maksimalna cena evro dizela do kraja maja u Srbiji biće 203,50 dinara, dok će cena benzina evro premijum BMB 95 biti 187 dinara, objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
  • 27.05.2022
Trava raste, a radnika nema
Meštani Dobrotina su pre nedelju dana podneli zahtev JKP Ekologija i Opštini Gračanica za košenje trave i sređivanje sela. Međutim, to do sada nije urađeno. Dobrotinčani, kako su naveli, strahuju da svoje najmlađe puštaju u parkove zarasle u travu. Iz JKP Ekologije su za RTV Kim rekli da su svakog dana na terenu, ali da nemaju dovoljan broj radnika kako bi sve neophodne poslove završili u roku. 
  • 27.05.2022