Vesti
Društvo

Vrtić Petar Pan od danas Đurđevak

Na objektu vrtića u Lapljem Selu danas je tabla sa nazivom “Petar Pan” zamenjena novom na kojoj stoji natpis “Đurđevak”.
Vrtić Petar Pan od danas Đurđevak
Vrtić u Lapljem Selu (Foto OG)

Ova odluka je, po rečima gradonačelnika Gračanice Branimira Stojanovića, doneta jer je utvrđeno da vrtić “Petar Pan” nije pravno registrovan, odnosno, da na teritorji opštine Gračanica postoji samo jedno obdanište - “Đurđevak”.

“Ne radi se o promeni imena. Obdanište "Petar Pan" nije pravno registrovano i mi smo shodno onome što stoji u papiru postavili tablu sa nazivom vrtića”, kazao je Stojanović.

Gradonačelnik Gračanice tvrdi da je time ispravljena nepravilnost oko naziva ove vaspitno-obrazone ustanove.

U funkcionisanju ove ustanove, prema rečima Stojanovića, postoji još jedna nepravilnost, a to je zapošljavanje kadrova koji su primani bez konkursa.
 
“Ne radi se o bilo kakvoj drugoj nameri, prosto uvodimo stvari u red. Ljudi su primani bez konkursa, sada će biti konkursa i institucije ćemo nazivati pravim imenom. Omogućićemo svima da normalno funkcionišu, neće biti isturenih odeljenja po privatnim kućama i sva će deca biti na jedom mestu. Neće biti podele, jer su sva deca jednaka, bez obzira na to kakva su mišljenja i stranačka opredeljenja njihovih roditelja”, dodao je gradonačelnik Gračanice.

Ilija Mladenović koji je u prethodnoj lokalnoj vlasti bio direktor odeljenja za obrazovanje kaže za KIM radio da je vrtić "Petar Pan" bio registrovan i da za to postoji dokumentacija.

“Predškolska ustanova "Petar Pan" je formirana odlukom SO Gračanica i tako je funkcionisala od marta meseca 2012. godine. Postoji registrovano ime u opštini Gračanica i potpuno je pokriveno papirološki”, rekao je Mladenović.

Mladenović kaže da nisu tačni navodi novog gradonačelnika da su vaspitači primani bez konkursa.

“Prvi put čujem za tako nešto. Svaki radnik obdaništa Petar Pan je primljen po konkursu i u skladu sa zakonom o radu“, rekao je Mladenović koji je do prošlog meseca obavljao i dužnost direktora vrtića "Petar Pan".Ostale vesti

Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021