Vesti
Društvo

Vrhovni sud Kosova oslobodio dvojicu Srba

Vrhovni sud Kosova oslobodio optužbi dva Srbina osumnjičena da su tokom rata u 1999. godine silovali Albanku.
Vrhovni sud Kosova oslobodio dvojicu Srba
Priština (Foto skyscrapercity.com)

Optužbi su oslobođeni Jovica Dejanović iz Prilužja i Đorđe Bojković iz Babinog Mosta. Protiv njih je podignuta zajednička optužnica krajem septembra 2012. godine.

Advokat Miodrag Brkljač koji je zajedno sa Ljubom Pantovićem bio branilac optuženih, rekao je novinarima da su Dejanović i Bojković od sinoć, kada je doneta presuda, slobodni ljudi, jer pravo žalbe na odluku Vrhovnog suda ne postoji.

Dejanovića i Bojkovića sud je u međuvremenu proglasio krivim I osudio na 12 odnosno 10 godina zatvora.

Brkljač je zaključio da je satisfakcija procesa u kome su njihovi klijenti nepravdno i bez ikakvog dokaza optuženi, to što se rodila neka nada i što se vraća vera da pravda postoji i da na kraju trijumfuje i u pravosudnom sistemu Kosova u kome učestvuju Euleksove sudije.Ostale vesti

Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020