Vesti
Društvo

Vrbovac: Ponovo ne radi Opština, prekinut štrajk glađu

Nakon postignutog dogovora da PO Opštine Vitina ponovo prestane sa radom nakon jučerašnjeg upada radnika u zgradu ove institucije, Biljana Uzelac Marinković iz Vrbovca je istog dana u popodnevnim satima prekinula započeti štrajk glađu.
Vrbovac: Ponovo ne radi Opština, prekinut štrajk glađu
Zgrada PO Vitina u Vrbovcu (Foto B Uzelac)

Podsetimo, ona sa nekoliko nezadovoljnih i nezaposlenih meštana već četiri i po meseca blokira rad PO Opštine Vitina, a juče je započela i, ispostvaiće se, kratkotrajni štrajk glađu.

„Štrajk glađu je prekinut, došli smo do nekog dogovora sa radnicima Opštine da ja prekinem štrajk glađu, a da oni izađu iz Opštine. To je i bio uslov, da se Opština vrati u prvobitno stanje, kao pre četiri i po meseca kada smo krenuli sa blokadom, da i dalje ne radi, sve dok neko ne dođe da sasluša naše probleme i dođe do nekog rešenja“, rekla je Uzelac Marinković za RTV Kim.

Ona je dodala da su danas opštinski službenici ponovo dolazili, ali da nisu ulazili u zgradu.

„Nisu pokušavali da uđu. Ako ih mi pustimo dobro, ako ne, neće dolaziti. Mi se nismo složili da Opština ponovo radi, oni su pola sata sedeli i vratili se“, kazala je Uzelac Marinković.

Desetak ljudi blokira rad Privremenog organa Opštine Vitina zbog toga što, kako Uzelac Marinković navodi, mnogi zaposleni u ovoj lokalnoj samoupravi ne dolaze na posao, primaju duple plate i što među zaposlenima ima i onih koji uopšte ne žive na Kosovu ili su iz drugih opština.

Nezadovoljni meštani Vrbovca sada žele da razgovaraju jedino sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Njihov protest ispred PO Opštine Vitina u selu Vrbovac je počeo 7. februara.

Kancelarija za KiM bez komentara povodom protesta u Vrbovcu

RTV Kim je juče uputila nekoliko pitanja Kancelariji za Kosovo i Metohiju povodom dešavanja u Vrbovcu i višemesečnih protesta nezadovoljnih meštana. Do objavljivanja ove vesti nismo dobili nikakav odgovor, iako je iz Kancelarije u međuvremenu više puta reagovano na razne izjave Aljbina Kurtija, kao i na razvaljivanje kapije na ulazu u posed crkve Svetog Spasa u Prizrenu.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022