Vesti
Društvo

Volonteri Mirovnog korpusa SAD-a stižu na Kosovo

U nedelju 7. juna na Kosovo stiže druga grupa od 37 volontera Mirovnog korpusa SAD-a.
Volonteri Mirovnog korpusa SAD-a stižu na Kosovo
Priština (Foto Kim)

Američki volonteri koji dlaze iz različitih delova SAD-a radiće dve godine kao nastavnici Engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama na Kosovu, uglavnom u ruralnim oblastima, saopšteno je iz Ambasade SAD-a u Prištini.

Mirovni korpus je započeo svoj program na Kosovu na poziv predsednice Jahjage koja je zvanično potpisala državni sporazum u pre dve godine  sa zvaničnicima tog korupusa.

Nova grupa od 37 volontera zajedno sa grupom od prošle godine dostiže broj od 60 volontera koji su angažovani na Kosovu.

Mirovni korpus je osnovao Džon F. Kenedi 1961. godine i od tada je više od 215 000 Amerikanaca je služilo u 140 različitih zemalja.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022