Vesti
Društvo

Vodovod Mitrovica: Ne konzumirati vodu sa česme

Regionalno vodovodno preduzeće „Mitrovica“ upozorilo je građane da ne konzumiraju vodu sa česme, a zbog mogućeg zamućenja odnosno nastalog usled obilnih padavina prethodnih dana.

Vodovod Mitrovica: Ne konzumirati vodu sa česme
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Obilne padavine dovele su do plavljenja zemljišta, a samim ti se vodomerni bunari i druga mesta pune prljavom vodom.

U takvoj situaciji, upozoravaju iz ovog Vodovoda, postoji šansa da kišnica iz bunara prodre kroz sve potencijalne rupe u mreži snabdevanja i zamuti pijaću vodu.

Iz vodovoda preporučuju da se voda pre upotrebe prokuva radi izbegavanja neželjenih situacija, te i da, ako je voda vidno zamućena, se ne koristi za konzumaciju.

Prethodnog dana, u delu Mitrovice i to upravo usled zamućenja zbog obilnih padavina, na nekoliko sati prekinuto je vodosnabdevanje.

Takođe zbog obilne kiše koja je svakodnevno padala, juče je došlo i do izlivanja reka u više područja, kako u centralnoj Srbiji, tako i na Kosovu.

Najkritičnije kada je u pitanju sever Kosova, juče je bilo u zvečanskoj opštini i Zubinom Potoku u Joševiku kod Banjske, Grabovcu i Ugljaru. Poplave su uočene i južno od Ibra, Peć, Đakovica, Istok, Dečane, Junik.

Kada je u pitanju centralna Srbija, izlile su se reke na području Raške, Novog Pazara, Prijepolja i Tutina, gde se juče utopio dvogodišnji dečak.Ostale vesti

Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je da institucije u Prištini ne žele da sarađuju na rasvetljavanju slučajeva nestalih lica na Kosovu i Metohiji.
  • 06.12.2022
OG: Preduzete mere za zaštitu novog groblja od skrnavljenja
Nakon prijave građana da se novo pravoslavno groblje u Gračanici skrnavi puštanjem stoke na ispašu od strane lokalnog Albanca, inspektori opštinskog odeljenja izašli su na teren, gde su se uverili u istinitost prijave i preduzeli zakonom predviđene procedure protiv izvršioca, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 05.12.2022
Kosovska Mitrovica: Humanitarni bazar za lečenje Sare Prljinčević
U gradu na Ibru je organizovan celodnevni bazar radu prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Sare Prljinčević (15) sa centralnog Kosova koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.
  • 05.12.2022
Gračanica: Albanac pušta stoku na pašu na novom groblju
B.I. iz Gračanice koji je jutros obišao grob svoje majke na novom gračaničkom groblju na Padalištu zatekao je stado krava i koza, koje je prema njegovim rečima na pašu izveo Albanac, najverovatnije iz okolnih mesta.
  • 04.12.2022
PIK predlaže suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice
Policijski inspektorat Kosova (PIK) predložio je suspenziju četiri policajca u vezi sa ubistvom trudnice u Prištini.
  • 03.12.2022
Rana detekcija i sistematski odgovor ključni problemi invalida

Rana detekcija i sistematski odgovor, ključni su problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, ocenjuje za Radio Kontakt Plus, šefica Kancelarije UNICEF-a za mitrovički region, Ivana Milosavljević, povodom Dana osoba sa invaliditetom.

  • 03.12.2022