Vesti
Društvo

Vodovod „Hidrodrini“ traži dodatnu analizu vode u Dečanima

Dečansko vodovodno preduzeće „Hidrodrini“ traži dodatno analiziranje vode povodom masovnog trovanja gradskom vodom u ovoj opštini, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici ovog preduzeća.
Vodovod „Hidrodrini“ traži dodatnu analizu vode u Dečanima
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

“Hidrodrini je zvanično od Nacionalnog istituta za javno zdravlje Kosova dobilo rezultate hemijsko bakteriološke analize teških metala u vezi sa slučajem trovanja stanovnika Dečana pijaćom vodom. Rezultati analiza se odnose na uzorke koje su uzeti 11.07.2021. godine, nakon izbijanja vanredne situacije”, ističe se u objavi.

Takođe se napominjue da “Hidrodrini“ traži od Nacionalnog instituta za javno zdravlje da uradi druge analize bunara i vodovodne mreže i da ponovi analize, pošto su neki uzorci vode uzeti iz cevi za ispiranje.

 Ostale vesti

Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021
Ranč „Sfens“: Ostvarenje dečjih snova uz konje
Na kraju uske, gotovo neprohodne ulice koja vodi ka srednjevekovnoj tvrđavi Zvečan, nalazi se ranč „Sfens“. Njegovi vlasnici, Aleksandar Arsenijević i Lena Ilić, su zaljubljenici u konje. Imaju francuskog kasača italijanskog porekla Nerka, boričkog arabera Karima, engleskog galopera Marakeša i ponija Smokija.
  • 24.07.2021
Kurti pozvao građane na vakcinaciju protiv kovida-19

Premijer Kosova Aljbin Kurti pozvao je građane da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa i naveo "da je pandemija stavljena pod kontrolu, ali da sada preti širenje delta varijante koronavirusa".

  • 23.07.2021
Vladika Teodosije sa polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole
Episkop raško-prizrenski Teodosije razgovarao je danas u porti manastira Gračanica sas polaznicima Prizrenske letnje duhovne škole.
  • 23.07.2021