Vesti
Društvo

Voda blokirala Radevo, do Lepine samo iz pravca Lipljana

Nivo vode u Radevu i Lepini i dalje raste. Opština Gračanica i JKP "Ekologija" obezbedili su džakove sa peskom kako bi pomogli meštanima u borbi sa vodenom stihijom. Broj poplavljenih domaćinstava se povećava.
Voda blokirala Radevo, do Lepine samo iz pravca Lipljana
Radevo (Foto Kim)

U Radevo se ne može automobilima. Oni koj dolaze u selo prinuđeni su da automobile ostavljaju kod mosta, a da do svojih domova idu traktorom. Do Lepine se može jedino iz pravca Lipljana. Put koji iz Preoca vodi prema Lepini je takođe poplavljen.

Najkritičnije su ugrožena domaćinstva pored same reke. Međutim, usled povećanja nivoa Sitnice voda se proširila i na središnje delove sela i dopire do sve većeg broja kuća.

Slična situacija je i u Lepini. Kako RTV Kim saznaje nivo vode raste, ni pumpe za izvlačenje vode ne pomažu.

“Preko dana se voda povukla, ali u večernjim satima ponovo nadolazi. Donose džakove sa peskom, videćemo šta će biti”, kazala nam je meštanka Lepine.

U Lapljem Selu veliki broj dobrovoljaca odazvao se na poziv JKP "Ekologije" i puni džakove peska koje zatim šalju ka Lepini i Radevu, dok se lokalna omladina organizovala za raznošenje.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021