Vesti
Društvo

Vladika Teodosije sa Hovenijerom u manastiru Gračanica

Episkop raško-prizrenski Teodosije sastao se danas u manastiru Gračanica sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefrijem Hovenijerom.

Vladika Teodosije sa Hovenijerom u manastiru Gračanica
Episkop raško-prizrenski Teodosije i Džefri Hovenijer (Foto twitter Eparhija raško-prizrenska)

Vladika Teodosije sa ambasadorom Hovenijerom razgovarao je o životu crkve i vernog naroda na Kosovu, kao i o problemima sa kojima se Eparhija suočava.

„Episkop raško-prizrenski g. Teodosije primio je danas u manastiru Gračanica novog ambasadora SAD u Prištini g. Džefri Hovenijera. Vladika je ambasadora upoznao sa životom naše crkve i vernog naroda na prostoru KiM, kao i sa problemima sa kojima se Eparhija suočava”, saopšteno je na Tviter nalogu Eparhije raško-prizrenske.

„Drago mi je da sam se sastao sa vladikom Teodosijem, posetio istorijski manastir Gračanica, i ponovio podršku SAD za suvereno, nezavisno i multietničko Kosovo koje poštuje i osigurava verske slobode za sve građane“, napisao je Hovenijer.

 Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022