Vesti
Društvo

Vladika posetio povređene u KBC

Episkop raškoprizrenski Teodosije posetio je danas u Kliničko-bolničkom centru u Кosovskoj Mitrovici povređene u jučerašnjoj akcii kosovskih specijalaca.
Vladika posetio povređene u KBC
Vladika sa povređenim Krasnočekovim (Foto Eparhija)

Vladika je zahvalio lekarima i medicinskom osoblju na trudu koji, kako je naglasio, nesebično ulažu da pomognu povređenima, a njima je poželeo brz oporavak.

Vladika se posebno zadržao kod Mihaila Krasnočekova, Rusa pripadnika misije UN na Кosovu i Metohiji koji je i pored toga što je pokazao UN dokument brutalno napadnut i povređen.

Vladika je potom posetio i Razvigora Cvetnića iz sela Varage, gluvo-nemog starca koji se slučajno zadesio na ulici u toku policijske akcije i koji je takođe premlaćen bez obzira na svoje godine i zdravstveno stanje.Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021