Vesti
Društvo

Vlada Kosova izdvojila sredstva za isplatu 100 evra privatnom sektoru

Vlada Kosova je na današnjoj sednici odobrila izdvajanje 35 miliona evra za sprovođenje obećanja da će obezbediti 100 evra za sve zaposlene u privatnom sektoru sa mesečnom platom do 1.000 evra.
Vlada Kosova izdvojila sredstva za isplatu 100 evra privatnom sektoru
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

Takođe, Vlada je na ovom sastanku izdvojila 35 hiljada evra za podršku Ministarstvu odbrane u okviru mere podrške bezbednosti.

„Nakon razmatranja zahteva Ministarstva finansija, rada i transfera, odobrena je odluka o izdvajanju budžetskih sredstava za realizaciju Paketa za privredni preporod za meru 3.6 – Podrška likvidnosti porodice i meru 4.4 – Podrška bezbednosti. Odlukom je opredeljeno 35 miliona evra za sprovođenje mera za povećanje podrške građanima Kosova i 35 hiljada evra za podršku Ministarstva odbrane u okviru mere podrške bezbednosti“, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Vlada Kosova je ranije obećala 100 evra za sve zaposlene u privatnom, javnom sektoru, zatim za penzionere, studente i porodice sa socijalnom pomoći. Ukupno je oko 800 hiljada ljudi koristilo ili će imati koristi od ove mere.

 

 

 

 

 Ostale vesti

Sutra pitijada u Donjoj Gušterici
U okviru "Vidovdanskih dana" u Donjoj Gušterici Turistička organizacija Gračanice (TOG) će u koordinaciji sa Opštinom Gračanica sutra (26. juna) organizovati prvu pitijadu pod imenom "Кosovska pita", manifestaciju na kojoj će veštine u pripremi slatkih i slanih posnih kosovskih pita odmeriti domaćice, ali i muškarci skloni kulinarstvu.
  • 25.06.2022
Restoran u Prištini u znak protesta zabranio ’’ulazak bez viza’’ građanima EU
Jedan lokal u Prištini na ulazu je postavio tablu na kojoj piše da je zabranjen ulazak bez vize građanima Evropske unije.
  • 25.06.2022
KFOR donirao fotonaponske panele za ambulantu u Osojanu
Italijanski vojnici KFOR-a, regionalne komande Zapad, donirali su sistem fotonaponskih panela za ambulantu u Osojane.
  • 24.06.2022
Karadžić: Meštani Lapljeg Sela i Preoca najavljuju proteste zbog reke
Problemi koje meštanima opštine Gračanici stvaraju jalovina i smrad iz reke Gračanke danas su bili tema vanredne sednice SO Gračanica. Odbornik Ljubiša Karadžić kazao je da su meštani Lapljeg Sela i Preoca spremni na proteste. 
  • 24.06.2022
Studijski programi na Učiteljskom fakultetu u Leposaviću sve atraktivniji
Učiteljski fakultet Univerziteta u Prištini sa sedištem u Leposaviću ove godine upisuje novu generaciju studenata na osnovnim, master i doktorskim studijama.
  • 24.06.2022
Zubin Potok: Meštani sela Kovače 20 godina kubure sa strujom
Domaćinstva u selu Kovače u opštini Zubin Potok, već se godinama suočavaju sa problemom slabog napona električne energije. Prema rečima meštana, struja je toliko slaba da osnovni električni aparati vrlo često ne mogu da se koriste.
  • 24.06.2022