Vesti
Društvo

Viz er se nada otvaranju baze u Prištini

Viz er (Wizz air) se nada da će u budućnosti uspostaviti bazu u Prištini i postati najveća avio-kompanija u tom gradu, rekao je predsednik kompanije Robert Keri nakon razgovora sa zvaničnicima Vlade Kosova, piše Ex-Yu-Aviation.
Viz er se nada otvaranju baze u Prištini
Aerodrom kraj Prištine (Foto limakkosovo.aero)

"Sledeće godine ćemo da prevezemo 600.000 kosovskih putnika i postati najveća avio-kompanija ovde. Nastavićemo sa letovima ka Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji. Veoma nam je važno da putnici sa Kosova, ali i sa susednih tržišta, kad im je potrebno, lete Viz erom", rekao je Keri.

Prema njegovim rečima, deo posla kompanije je da doda što više destinacija može.

"Nadamo se ćemo ovde izgraditi bazu u budućnosti", rekao je on.

Predsednik Viz era se sastao sa zamenikom premijera Kosova, kosovskim ministrom finansija, ministrom ekonomije, ministrom infrastrukture, šefom Uprave za civilno vazduhoplovstvo, i direktorom Aerodroma u Prištini.

"Razgovarali smo o ekonomskom uticaju i koristima koje ćemo doneti kao avio-kompanija, ali i o načinima na koje možemo da rastemo na tržištu Kosova u budućnosti. Došli smo ovde da se sastanemo sa onima koji su direktno odgovorni za avio-industriju na Kosovu i da pokažemo posvećenost i uzbuđenje koje imamo za ovo tržište", rekao je Keri.

Viz er posluje na Kosovu od 2017. godine i treći je avio-prevoznik kada se radi o prometu na prištinskom aerodormu, a ispred su iziDžet i Eurovings.

Prvi letovi Viz era bili su iz Budimpešte i London Lutona. Nakon toga su dodati i letovi iz Memingena, Bazela, Dortmunda, Beča, Baden-Badena. U 2021. godini Viz er je započeo i letove ka Rimu.Ostale vesti

Preko Metohije do Gazimestana
Retki su mladi iz centralne Srbije, a naročito iz Beograda koji imaju želju da samoinicijativno organizuju putovanje do srpskih sredina u Metohiji. Oni koji žele da dođu, teško da će naći informacije gde mogu da odsednu, naprimer, u Goraždevcu.
  • 27.06.2022
Program Vidovdanskih svečanosti nastavljen je održavanjem Vidovdanske svečane sednice Skupštine grada Priština. Obeležili su je tradicionalna igra i pesma, ali i dodela priznanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama.
  • 27.06.2022
Svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar u Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici je svečano otvoren Multimedijalni interaktivni centar koji se nalazi u blizini hrama Svetog Dimitrija.
  • 27.06.2022
Pošta Srbije počinje izdavanje vaučera za godišnji odmor
Pošta Srbije počela je sa izdavanjem 200.000 vaučera za putovanja u Srbiji nakon što je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapredjenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Srbije za 2022. godinu.
  • 27.06.2022
Heroji u doba koronavirusa: Gračanicu najviše posećuju strani turisti
Institucije u Prištini nisu zainteresovane za saradnju sa srpskim umetnicima i kulturnim stvaraocima, rekao je u emisiji Heroji u doba koronavirusa direktor “Galerije umetnosti Priština”, sa sedištem u Gračanici Nebojša Jevtić. Ova ustanova koja na Kosovu funkcioniše u sistemu Republike Srbije, godišnje, prema rečima Jevtića, organizuje oko deset raznih izložbi.
  • 27.06.2022
Maturanti u Gračanici polagali test iz maternjeg
Maturski ispit iz Srpskog jezika kojim se obeležava završetak osnovnog obrazovanja i čiji su rezltati preduslov za upis u srednje škole, polagali su danas osmaci u Gračanici. Većina učenika sa kojima smo razgovarali planira da upiše srednju Medicinsku školu.
  • 27.06.2022