Vesti
Društvo

Vitina: Uništena bašta na crkvenom imanju

Prošle noći nepoznati počinioci provalili su u crkveno imanje u selu Mogila i načinili materijalnu štetu u bašti na kojoj se uzgaja povrće za potrebe narodnih kuhina i Eparhije raško-prizrenske, saznaje KIM radio.
Vitina: Uništena bašta na crkvenom imanju
(Foto NVO "Majka devet Jugovića")

Prema rečima Svetlane Stević, predsednice NVO “Majka devet Jugovića” koja u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom vodi brigu o narodnim kuhinjama na Kosovu, provalnici su posekli žicu na ogradi, pocepali najlon na plasteniku, uništili rasad i ukrali pumpu i creva kojima se navodnjava bašta.

Stevićeva ističe da zbog štete, koja je na bašti noćas načinjena, postoji mogućnost da neki korisnici narodnih kuhinja ostanu gladni.  

“Reč je o bašti površine od jednog hektara i trideset šest ari. Šteta je velika, jer kad isečete najlon na plasteniku, on mora da se promeni, isečena je žica, uništen je rasad koji je trebalo uskoro da se zasadi. Ukradeni su pimpa i creva za navodnjavanje bašte”, rekla je Stevićeva.

Ona ocenjuje da je strašno što se ovakvi napadi na crkvenu imovinu dešavaju u trenutku “kada obeležavamo 10 godina od martovskog pogoma i molimo se da se nemili događaji više ne ponavljaju”.

“Ovakvo ponašanje uliva strah i strepnju kod svih nas koji ovde živimo”.

Slučaj je prijavljen Policiji Kosova, koja je jutros izvršila uviđaj.Ostale vesti

Goraždevac: Dobiti posao je kao dobiti na lutriji
Bosiljka Vukanić iz Goraždevca već godinama pokušava da nađe posao, ali joj to ne polazi za rukom. Kopija zahteva i papira sa kojima je aplicirala je, iz godine u godinu, sve više.
  • 24.01.2022
Pravo na obrazovanje – najvažniji aspekt ljudske slobode
Danas se obeležava Međunarodni dan obrazovanja, koji je Opšta skupština Ujedinjenih nacija proglasila 3. decembra 2018.godine, na podsticaj Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO). Svrha obeležavanja dana posvećenog obrazovanju na međunarodnom nivou je usmeravanje pažnje vlada i naroda na dostupnost obrazovanja kao sredstva za izlazak iz siromaštva.
  • 24.01.2022
Kako izgleda povratak u klupe na centralnom Kosovu
Učenici osnovnih i srednjih škola na centralnom Kosovu koje rade po nastavnom planu i programu Ministarstva prosvete Republike Srbije danas su se nakon zimskog raspusta vratili u školske klupe. 
  • 24.01.2022
Onlajn nastava u 27 škola na Kosovu

Zbog porasta broja novoobolelih, nastava će se u 27 škola na Kosovu odvijati onlajn, dok je jedna škola zatvorena.

  • 24.01.2022
Počinje drugo polugodište
Sutra počinje drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe.
  • 23.01.2022
Blok B2 termoelektrane

Kosovska energetska korporacija (KEK) saopštila je da je B2 proizvodna jedinica za struju ponovo počela sa radom, javlja RTK

  • 23.01.2022