Vesti
Društvo

Vitina: Uništena bašta na crkvenom imanju

Prošle noći nepoznati počinioci provalili su u crkveno imanje u selu Mogila i načinili materijalnu štetu u bašti na kojoj se uzgaja povrće za potrebe narodnih kuhina i Eparhije raško-prizrenske, saznaje KIM radio.
Vitina: Uništena bašta na crkvenom imanju
(Foto NVO "Majka devet Jugovića")

Prema rečima Svetlane Stević, predsednice NVO “Majka devet Jugovića” koja u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom vodi brigu o narodnim kuhinjama na Kosovu, provalnici su posekli žicu na ogradi, pocepali najlon na plasteniku, uništili rasad i ukrali pumpu i creva kojima se navodnjava bašta.

Stevićeva ističe da zbog štete, koja je na bašti noćas načinjena, postoji mogućnost da neki korisnici narodnih kuhinja ostanu gladni.  

“Reč je o bašti površine od jednog hektara i trideset šest ari. Šteta je velika, jer kad isečete najlon na plasteniku, on mora da se promeni, isečena je žica, uništen je rasad koji je trebalo uskoro da se zasadi. Ukradeni su pimpa i creva za navodnjavanje bašte”, rekla je Stevićeva.

Ona ocenjuje da je strašno što se ovakvi napadi na crkvenu imovinu dešavaju u trenutku “kada obeležavamo 10 godina od martovskog pogoma i molimo se da se nemili događaji više ne ponavljaju”.

“Ovakvo ponašanje uliva strah i strepnju kod svih nas koji ovde živimo”.

Slučaj je prijavljen Policiji Kosova, koja je jutros izvršila uviđaj.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022