Vesti
Društvo

Više od 80 kamiona čeka na Merdaru

U koloni od oko 80 šlepera i kamiona, formiranoj na administrativnom prelazu Merdare, teretnjaci čekaju na ulazak na Kosovo. Putnički saobračaj se odvija neometano, bez većih gužvi sa obe strane prelaza.
Više od 80 kamiona čeka na Merdaru
Merdare (Foto pamfleti.net)

Iz pravca Prištine ka Kuršumliji danas oko 11.00 sati skoro da nije bilo nikakvog zadržavanja putničkih automobila, a slično je i prilikom ulaska na Kosovo, javlja novinar RTV Kim.

Vozači koji imaju srpske registarske oznake preuzimaju privremene RKS tablice na prelazu i sa njima na vozilima nastavljaju put na teritoriji Kosova.

Teretni saobraćaj se još uvek odvija usporeno, iako kamioni i šleperi svojim tempom ovog prepodneva prelaze administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosova.

Osim duge kolone kamiona, situacija je uobičajena i nije vidljivo pojačano prisustvo bezbednosnih snaga ni sa jedne strane prelaza.

Podsetimo, administrativni prelaz Merdare je dodatno opterećen zbog blokade Jarinja i Brnjaka na severu Kosova.Ostale vesti

OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021