Vesti
Društvo

Viola fon Kramon reagovala na izjave supruga predsednice Kosova protiv novinara

Poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon je ocenila da su napadi na medije od strane Pridona Sadriua, supruga predsednice Kosova Vjose Osmani, omalažavajuća kampanja protiv novinara.
Viola fon Kramon reagovala na izjave supruga predsednice Kosova protiv novinara
Viola fon Kramon (Foto Evropski parlament)

Sadriu, koji je ministar savetnik u ambasadi Kosova u Skoplju, je na Fejsbuku, komentarišući izveštaje u medijima o putnim troškovima predsednice Vjose Osmani dok je bila poslanica skupštine Kosova, novinare na Kosovu nazvao "udruženim zločinačkim poduhvatom".

Kramon je na svom Tviter nalogu napisala da pomno prati omalovažavajuću kampanju organizovanu protiv novinara.

Ona je istakla da mediji i novinari, kao jedan od osnovnih stubova demokratije, treba da imaju slobodu izražavanja bez straha.

"Slobodni mediji su jedan od stubova demokratije i novinari treba da imaju slobodu da se izraze bez straha. Zbog toga pomno pratim kampanju omalovažavanja novinara na Kosovu kako bih u potpunosti razumela najnovije događaje", napisala je Kramon.

 Ostale vesti

Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022
Milorad Arlov: Uvek mora postojati način
"Želim svima koji žive na Kosovu i Metohiji, Srbima i Albancima, da žive mirno i dostojanstveno. Uvek mora postojati način da bude miran suživot. Mir je najvrednije što može da bude među svim narodima", rekao je predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov nakon vidovdanske liturgije u manastiru Gračanica.
  • 28.06.2022