Vesti
Društvo

Veselji na Kosovu zbog smrti majke

Bivši predsednik Skupštine u Prištini i optuženi pred Specijalnim sudom u Hagu za ratne zločine Kadri Veselji stigao je u Severnu Mitrovicu, kako bi obišao porodicu nakon smrti majke, prenose mediji na albanskom.
Veselji na Kosovu zbog smrti majke
Kadri Veselji (Foto Koha)

Njegova majka Ajša Veselji sahranjena je 7. januara. Mediji navode da je Veselji stigao do groblja u pratnji više vozila Euleksa.

Veseljija su vlasti Haškog suda za zločine pripadnika bivše OVK privremeno oslobodile zbog smrtnog slučaja u najbližoj porodici, što nije prvi put, jer je i prošle godine na kratko dolazio na Kosovo nakon što se pogoršalo zdravstveno stanje njegovog oca, koji je kasnije i preminuo.

Njegov dolazak je odobren uz posebnu dozvolu Specijalnog suda u Hagu.

Kadri Veselji, Hašim Tači, Jakup Kransnići i Redžep Seljimi su od novembra 2020. u pritvoru u Hagu i izjasnili su se da nisu krivi po optužbama da su odgovorni za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022