Vesti
Društvo

Veselji na Kosovu zbog smrti majke

Bivši predsednik Skupštine u Prištini i optuženi pred Specijalnim sudom u Hagu za ratne zločine Kadri Veselji stigao je u Severnu Mitrovicu, kako bi obišao porodicu nakon smrti majke, prenose mediji na albanskom.
Veselji na Kosovu zbog smrti majke
Kadri Veselji (Foto Koha)

Njegova majka Ajša Veselji sahranjena je 7. januara. Mediji navode da je Veselji stigao do groblja u pratnji više vozila Euleksa.

Veseljija su vlasti Haškog suda za zločine pripadnika bivše OVK privremeno oslobodile zbog smrtnog slučaja u najbližoj porodici, što nije prvi put, jer je i prošle godine na kratko dolazio na Kosovo nakon što se pogoršalo zdravstveno stanje njegovog oca, koji je kasnije i preminuo.

Njegov dolazak je odobren uz posebnu dozvolu Specijalnog suda u Hagu.

Kadri Veselji, Hašim Tači, Jakup Kransnići i Redžep Seljimi su od novembra 2020. u pritvoru u Hagu i izjasnili su se da nisu krivi po optužbama da su odgovorni za ratne zločine tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine.Ostale vesti

Novak Đoković odlikovan Ordenom
Najbolji teniser sveta Novak Đoković odlikovan je Ordenom Nikole Tesle, saopšteno je iz Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta.
  • 21.01.2022
Brnabić: Poništene dozvole, odluke, rešenja, stavili smo tačku na Rio Tinto
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je na sednici Vlade ukinuta Uredba o prostornom planu područja posebne namene za preradu minerala jadarit, kao i sve dozvole i uredbe u vezi sa kompanijom "Rio Tinto".
  • 20.01.2022
Bogatstvo firme nije u novcu i klijentima, već su to ljudi
Pre skoro četiri godine, dva mladića imala su viziju, koja je dovela do toga da zakorače u nepoznato i počnu novo poglavlje u svojim životima. Osnovali su, sada već jako uspešnu IT kompaniju, želeći da budu produktivni članovi društva, ali u svom rodnom gradu.
  • 20.01.2022
Opština Gračanica: Šteta od požara biće sanirana

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić obišla je porodice u Lapljem Selu čije je stanove u jutarnjim časovima zahvatio požar. Ona je konstatovala da je pričinjena velika materijalna šteta, ali kako je istakla u ovom trenutku je najvažnije da u požaru nije bilo povređenih.

  • 20.01.2022
Radnici KBC-a u Gračanici otkazali protest, dobili poziv iz Beograda
Radnici Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici otkazali su za sada protest koji su planirali da održe u ponedeljak 24. januara u Gračanici.
  • 20.01.2022
Laplje Selo: Neočišćeni dimnjak najverovatniji uzrok požara
Stanari zgrade koja se nalazi preko puta OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu su primetili požar na krovu tog objekta u ranim jutarnim časovima. Lokalna vatrogasna ekipa je odmah po pozivu izašla na teren, ali je usled neposedovanja adekvatne opreme bila prinuđena da pozove pomoć iz Prištine. Prištinski vatrogasci zbog problema sa merdivinama nisu mogli momentalno da pristupe gašenju vatre koja je uzrokovala veliku materijalnu štetu.
  • 20.01.2022