Vesti
Društvo

"Venac" se priključuje akciji za pomoć maloj Anđeliji

Trogodišnja Anđelija Кitanović iz sela Odevce u okolini Кosovske Кamenice boluje od Morning glori sindroma. Ansambl "Venac" će prihod od prodaje karata za svoj koncert 8. decembra u Gračanici donirati maloj Anđeliji kako bi otišla na novu operaciju u inostranstvo.
Ansambl ''Venac'' (Foto@ansamblvenac)

Nakon dve uspešne operacije, Anđeliji je neophodna i treća hitna operacija oka koja košta 10.000 evra, a koja je već zakazana na privatnoj klinici "St. Augustinus" u Belgiji za prvo tromesečje 2022. godine.

Na društvenim mrežama se deli apel za pomoć sa Anđelijinom slikom i podacima za pomoć. Iz "Venca" apeluju da se humanitarnoj akciji za pomoć Anđeliji priključi svako ko može. (Detalji su dostupni na fotografiji u galeriji fotografija na dnu strane).

VD direktorka ansambla "Venac" Snežana Jovanović se i lično pridružila apelu i donirala 120.000 dinara za Anđelijino lečenje.

Kitanovići nisu prva porodica iz Odevca kojoj "Venac" pomaže. Prethodno su se decembra 2019. priključili humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za izgradnju kuće porodici Dragana Naskovića koju je organizovala humanitarna organizacija "Srbi za Srbe".Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022