Vesti
Društvo

Velika Hoča: Trka za srećnije detinjstvo

U Velikoj Hoči održana je trka „Za srećnije detinjstvo“. U trci je učestvovalo stotinak đaka iz osnovnih škola „Svetozar Marković“ iz Velike Hoče i „Dositej Obradović“  iz Orahovca.
Velika Hoča: Trka za srećnije detinjstvo
Trka za srećnije detinjstvo (Foto Olivera Radić)

Trku koju je organizovao Crveni krst Orahovac započeli su đaci iz pripremenog odeljenja obe škole, a završili su je učenici osmog razreda. Trci je osim nastavnika i učitelja prisustvovao i predsednik Privremenog organa opštine Orahovac Golub Kujundžić.

Trka je protekla bez problema, ali su organizotori imali problem prilikom prevoza učenika iz Orahovca, kazao je sekretar Crvenog krsta Orahovac Žikica Manitašević.

„Školski autobus koji već godinama prevozi učenike iz Velike Hoče i Orahovca je oduzela opština, pa smo decu prevozili privatnim automobilima“, kazao je Manitašević.

Trka „Za srećnije detinjstvo“ organizuje se na teritoriji čitave Srbije. Organizuje je Nacionalno društvo Crveni krst Srbije i jedna je od najmasovnijih i najprihvaćenijih rekreativno-humanitarnih aktivnosti.

Osim đaka osnovnh škola, u samu manifestaciju uključen je i veliki broj volontera koji promovišu zdrav život i humanost.Ostale vesti

Kazne za nepoštovanje zdravstvenih mera u kafićima i restoranima
Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se ne poštuju preporuke Ministarstva zdravlja Kosova tokom perioda pandemije Kovid 19, biće kažnjavani novčano, potvrdio je za RTV Kim direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović.
  • 02.06.2020
Kilometarske kolone na Jarinju
Na prelazu Jarinje već drugi dan su kilometarske kolone kamiona sa srpskim tablicama.
  • 01.06.2020
UNS: Priština da obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog zabrane distribucije srpske štampe na teritoriji Kosova, koja je usledila posle odluke Vlade u Prištini da zabrani ulazak robe koja na sebi nema naznaku „Republika Kosova“ i poziva Prištinu da bez odlaganja obezbedi slobodan protok srpskih štampanih medija.
  • 01.06.2020
Život se vraća u normalu?
Odlukom Vlade Kosova od danas su počeli sa radom ugostiteljski objekti, škole, vrtići, a  ponovo je uspostavljen i međugradski saobraćaj. Početak rada kafića i restorana uticao je na to da u Gračanici danas bude mnogo više građana nego u prethodnom periodu. Olakšavajuće mere građani su shvatili kao „kraj pandemije“ pa većina više ne nosi maske i rukavice. Lekari šalju drugačije preporuke.
  • 01.06.2020
Počeli sa radom sudovi na Kosovu
Sudsko veće Kosova saopštilo je da je na osnovu ukidanja ograničenja kretanja od strane Ministarstva zdravlja i preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje Kosova odlučilo da počne sa radom danas, ali bez prisustva medija i javnosti, primenjujući preporuke NIJZ protiv Kovid-19.
  • 01.06.2020
Potpredsednik opštine Kamenica Bojan Stamenković rekao je u emisiji Slobodno srpski  da su međetnički odnosi na teritoriji opštine Kamenica dobri i da je, kako je kazao, ta opština  možda i najbolji primer suživota Srba i Albanaca na Kosovu. U ovoj opštini se, prema njegovim rečima, više ne gleda ko je Srbin, a ko je Albanac, već se svi građani  ravnopravno tretiraju i uzajamno pomažu.
  • 31.05.2020