Vesti
Društvo

Velika Hoča: Opljačkane prodavnice neće raditi ni sutra

Vlasnici dva puta opljačkanih trgovinskih radnji za manje od dva meseca iz Velike Hoče su odlučili da ni sutra neće raditi jer nadležne institucije nisu ništa učinile da pronađu lopove. Poručuju da su ostali sami.
Velika Hoča: Opljačkane prodavnice neće raditi ni sutra
Obijena prodavnica u Velikoj Hoči (Foto Bojan Pavlović)

"Već drugi put nas pljačkaju za manje od dva meseca. Mi ovakav tempo ne možemo više da izdržimo. Od policije ne dobijamo nikakav odgovor, zbog toga smo morali da zatvorimo", kazao je za RTV Kim Miroslav, sin Duška Lukića koji je vlasnik jednog od dva opljačkana trgovinska objekta u Velikoj Hoči.

"Sutra sigurno nećemo raditi, sve dok se nešto ne desi, dok ne dobijemo neki odgovor, neko obećanje. Nema smisla da nastavljamo sa radom, a da nas svakog meseca pljačkaju", dodao je on.

Sa Miroslavom se slaže i Bojan Pavlović čija je porodična prodavnica takođe obijena i opljačkana.

"Nismo znali šta dalje, odlučili smo da zatvorimo. Ovo je već drugi put (da se dešava pljačka), velika je šteta za nas. Sutra nećemo raditi. Prošlog puta smo se obratili svim institucijama koje ovde funkcionišu. Nekako smo ostali sami, niko se nije odazvao svemu tome. Ovo je naša odluka, ne znamo koju bi drugu mogli da donesemo", rekao je Bojan Pavlović.

Podsetimo, o slučajevima pljački prodavnica u Velikoj Hoči obaveštavani su Kosovska policija, KFOR i OEBS, a obavljani su i uviđaji. Policija je na uvid dobila i snimke sa video nadzora u opljačkanim radnjama.



Ostale vesti

Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022
Počeo popis stanovništva u Srbiji
Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počeo je danas i trajaće do 31. oktobra. Preliminarni podaci biće objavljeni do kraja novembra, a već na proleće počeće objavljivanje prvih konačnih rezultata.
  • 01.10.2022
U Kosovskoj Mitrovici postavljena bista Dragiši Murganiću
U sedištu Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici postavljena je bista sekretaru Dragiši Murganiću.
  • 30.09.2022
Položaj starih nije najbolji, potrebna veća briga društva

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Prištini je održan okrugli sto u organizaciji Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNPFA) na kome su razmatrani izazovi sa kojima se susreću pripadnici tog dela populacije. „Na žalost, položaj starih ljudi ne samo na Kosovu, nego i u regionu nije baš najbolji“, ocenila je šefica kancelarije UNPFA za kosovo Visare Mujko Nimani.

  • 30.09.2022
Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022