Vesti
Društvo

Velika Hoča i srpski deo Orahovca za sada nisu ugroženi

Obilne kiše koje su pogodile opštine Orahovac i Đakovica za sada nisu izazvale veće probleme meštanima Velike Hoče i gornjeg, srpskog dela Orahovca.
Velika Hoča i srpski deo Orahovca za sada nisu ugroženi
Srpski deo Orahovca (Foto Radio Goraždevac)

Kako Radio Goraždevac saznaje od meštana, u srpskom delu Orahovca je sve u redu, dok na ulicama Velike Hoče još uvek ima vode koja se sliva, ali nema poplava objekata.

Za očekivati je da oni ne budu ugroženi ukoliko ne bude novih jakih padavina.

Podsetimo, Kancelarija za informisanje Kosovske policije u regionu Đakovice potvrdila je ranije tokom dana da su obilne kiše izazvale poplave u nekim oblastima regiona Đakovice i Orahovca.

U međuvremenu su na društvenim mrežama objavljene fotografije sa poplavljenih ulica iz tih opština na kojima se mogu videti automobili i ulice pod vodom.Ostale vesti

Priština: Deficit anesteziologa i medicinskih tehničara
Deficit anesteziologa i medicinskih sestara lako je uočljiv u Univerzitetsko kliničko bolničkom centru Kosova (UKCK).
  • 30.09.2022
’’Bazar nade i rukotvorina’’: U potrazi za trajnim rešenjima problema raseljenih

"Bazar nade i rukotvorina" koji ima za cilj ekonomsko osnaživanje i osamostaljivanje raseljenih lica, je u organizaciji Foruma za razvoj i multetničku saradnju (FDMC) po četvrti put održan u Gračanici. Učesnice današnjeg skupa su istakle da su zarade skromne, te da bi pomoć šire društvene zajednice bila značajna.

  • 29.09.2022
Saradnja u borbi protiv lažnih vesti
U okviru projekta "Program nezavisnih medija, borba protiv dezinformacija i sprečavanje lažnih vesti" Radio Kim medija grup (Radio Kim Media Group, RKMG) je potpisala ugovore o saradnji sa medijima iz romske i bošnjačke zajednice.
  • 29.09.2022
UNS: Nedopustivo objavljivanje intervjua sa serijskim silovateljem kojim se traumatizuju žrtve
Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog objavljivanja intervjua u Informeru sa višestrukim silovateljem koji je u zatvoru zbog ovih krivičnih dela proveo skoro tri decenije.
  • 28.09.2022
Gračanica: Nastava po planu, grejanje u školama na vreme
Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za obrazovanje koja je održana u Opštini Gračanica njegovi članovi su istakli da nastava teče po planu, kao i da će većina škola spremno dočekati grejnu sezonu, uprkos naglom poskupljenju ogreva. Budžetska izdvajanja za kapitalne investicije će biti višestruko uvećana, na red će doći i rubni delovi opštine, poručila je direktorica opštinskog Odeljenja za obrazovanje i kulturu Brankica Ničić.
  • 27.09.2022
Više od 120 rudara koji su bili zarobljeni u Trepči izlaze na površinu
Rudari iz Trepče, koji su od jutros bili zarobljeni ispod zemlje zbog nestanka struje izazvanog udarom groma počeli su da izlaze na površinu, rekao je predsednik sindikata Gani Osmani, prenosi Koha.
  • 27.09.2022