Vesti
Društvo

Veći broj đaka i renoviranje škola

Nova školska godina u Štrpcu i Klokotu počela bez velikih problema. U odnosu na prošlu godinu, porastao je broj učenika.
Veći broj đaka i renoviranje škola
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

U najveću školu u Štrpcu „Staja Marković“ ove godine krenula su 502 učenika, što je za 12 učenika više u odnosu na prošlu školsku godinu. Krov na zgradi škole se renovira, pa se učenicima savetuje da budu pažljiviji.

OŠ „Rajko Urošević“ spremno je dočekala novu školsku godinu, kao i OŠ „Šarski odred“ u Sevcu. Broj đaka je i u ovim školama veći u odnosu na prošlu godinu.

Prevoz učenika u Štrpcu i ove godine obezbeđuje opština, a problema oko prevoza učenika jutros nije bilo.

U opštini Klokot novu školsku godinu dočekuje 400 učenika osnovne i oko 200 učenika srednje škole, rekao je za Kim direktor za obrazovanje u ovoj opštini Miroslav Stolić.

“Školska godina je počela bez problema, sem u Osnovnoj školi “Đon Sereći” u Mogili gde se zgrada renovira, a učenici su novu školsku godinu počeli u starom objektu, sa skraćenim časovima”, rekao je Stolić.

U osnovnim školama u Klokotu i Vrbovcu nastava je počela i odvija se bez problema.Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020