Vesti
Društvo

Vatrogasnoj jedinici u Lapljem Selu uručena kompijuterska oprema

Direktor javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković, obišao je sedište vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, i tom prilikom im uručio štampač kopir, kompijutersku opremu i fiksne radio veze za vozila, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. 
Vatrogasnoj jedinici u Lapljem Selu uručena kompijuterska oprema
Uručenje opreme (Foto OG)

Kako se navodi, nakon pristiglog zahteva opštinskom odeljenju za javne službe i vanredne situacije od strane vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, da su im neophodne za rad fiksne radio veze za vozila, kompijuterska oprema i štampač, ovo odeljenje se obratilo Unmik administraciji koja im je izašla u susret i obezbedila pomenutu opremu, saopšteno je iz Odeljenja javnih službi.

Direktor javnih službi i vanredne situacije Vladica Trajković naveo je da vatrogasna jedinica u Lapljem Selu "nije pod ingerencijom Opštine Gračanica i da to predstavlja veliki administrativni problem ali da je rukovodstvo Opštine zahvalno vatrogascima na svemu što su postigli u svom radu".

Podsetimo, RTV Kim je nedavno izveštavala o lošim uslovima rada vatrogasaca, nedostataku opreme i kadrova.

Vatrogascima u Lapljem Selu osim kompijuterske opreme neophodan je i Vatrogasni dom, ali i nova vozila.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021