Vesti
Društvo

Vatrogasnoj jedinici u Lapljem Selu uručena kompijuterska oprema

Direktor javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković, obišao je sedište vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, i tom prilikom im uručio štampač kopir, kompijutersku opremu i fiksne radio veze za vozila, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. 
Vatrogasnoj jedinici u Lapljem Selu uručena kompijuterska oprema
Uručenje opreme (Foto OG)

Kako se navodi, nakon pristiglog zahteva opštinskom odeljenju za javne službe i vanredne situacije od strane vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, da su im neophodne za rad fiksne radio veze za vozila, kompijuterska oprema i štampač, ovo odeljenje se obratilo Unmik administraciji koja im je izašla u susret i obezbedila pomenutu opremu, saopšteno je iz Odeljenja javnih službi.

Direktor javnih službi i vanredne situacije Vladica Trajković naveo je da vatrogasna jedinica u Lapljem Selu "nije pod ingerencijom Opštine Gračanica i da to predstavlja veliki administrativni problem ali da je rukovodstvo Opštine zahvalno vatrogascima na svemu što su postigli u svom radu".

Podsetimo, RTV Kim je nedavno izveštavala o lošim uslovima rada vatrogasaca, nedostataku opreme i kadrova.

Vatrogascima u Lapljem Selu osim kompijuterske opreme neophodan je i Vatrogasni dom, ali i nova vozila.Ostale vesti

Kriterijumi za dobijanje socijalne pomoći rigorozni

Korisnici socijalnih usluga iz Prizrena, Sirinjićke Župe, Goraždevca i Peći kažu da su kriterijumi za dobijanje ovakve vrste pomoći veoma rigorozni i ukazuju na propuste u regulativama i tretmanu osoblja. Iz kosovskih centrara za socijalni rad u Prizrenu i Peći kažu da je kvalitet usluga poboljšan i da se rigorozni uslovi moraju poštovati.

  • 02.10.2022
Konkurs za ’’Privrednikove’’ studentske stipendije do 20. oktobra

Konkurs za stipendiranje studenata koji je raspisala Fondacija “Privrednik” je u toku i trajaće do 20. oktobra, a pravo konkurisanja i ove godine imaju i najbolji studenti sa Kosova i Metohije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 02.10.2022
Svećlja na srpskom pozvao na preregistraciju

Samo dan nakon što su mediji, pozivajući se na navode kosovskog MUP-a, objavili da je svega devet osoba preregistrovalo svoja vozila na RKS tablice, građanima se video porukom na srpskom jeziku obratio kosovski ministar unutrašnjih poslova Đeljalj Svećlja. Poziva ih na preregistraciju i upozorava da posle 31. oktobra neće moći da upravljaju vozilima sa srpskim tablicama gradova na Kosovu.

  • 02.10.2022
Sutra protest zbog odluke SO Gračanica o razmeni zemljišta
Protest zbog usvajanja odluke o razmeni zemljišta u Gračanici od 17 hektara za privatni put od 18 ari u Čaglavici najavljen je za sutra u podne u Gračanici.
  • 02.10.2022
Popis stanovništva na Kosovu sledeće godine

Popis stanovništva, porodičnih domaćinstava i stanova na Kosovu odžaće se od 1. septembra do 16. oktobra 2023. godine, saopštio je nakon jučerašnje sednice Vlade premijer Aljbin Kurti.

  • 01.10.2022
Za mesec dana na RKS tablice preregistrovano samo devet vozila
Nakon 30 dana, otkad je na snagu stupila uredba kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim registarskim tablicama, na RKS table prešlo je samo devet vozila.
  • 01.10.2022