Vandalizam i nužnik u crkvi Hrista Spasa u Prištini

Albanska pevačica snimila muzički spot u crkvi Hrista Spasa. U hramu žive ljudi, pun je otpada i papira.

Podeli ovaj članak sa:
  • Foto Kim

U hramu Hrista Spasa u centru Prištine albanska muzička grupa snimila je spot sa obnaženom pevačicom i ostalim članovima benda koji igraju i pevaju unutar hrama. Ovaj spot pojavio se na Jutjubu, a kao njegova autorka potpisna je Era Istrefi.

Ona se u lascivnim pozama pojavljuje u hramu između priprate i centralnog dela hrama. Na njoj se nalazi potpuno providna odeća, dok drugi član grupe na golom telu ima ispisane parole na engleskom jeziku: “Ne poziraj”, a kasnije se pojavljuje tekst “Ne budi stidljiv.”

U spotu se iz idilične atmosfere belih stubova i stilizovanih tradicionalnih velova prelazi u hram Hrista Spasa sa promenom ritma i atmosfere. Premijer Kosova Hašim Tači je uoči prošlih kosovskih izbora ovaj hram nazvao užasnim delom.

Da bi proverili lokaciju i uverli se da li se zaista radi o ovoj crkvi otišli smo u centar Prištine. Glavni ulaz je zatvoren sa velikom količinom bodljikave, dok je na sporednim vratima, sa desne strane, samo jedan kolut žice i platno koje pokriva ulaz. Iz crkve se pojavio čovek koji je novinarskoj ekipi fizički branio da uđe unutra: “Nije ovo crkva, ovo je moja kuća, crkva je u Srbiju!”

Nakon guranja sa njim, novinarska ekipa je ušla i videla da se u hramu vrši mala i velika nužda. U priprati žive i stanuju ljudi, a u crkvi su velike količine otpada i papira. Već deceniju i po, Univerzitet u Prištini i razne vladine i nevladine organizacije vode kampanju koja  ima za cilj uklanjanje i rušenje Hrama Hrista Spasa ili njegovo pretvaranje u memorijalni muzej Albanaca.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane