Vesti
Društvo

Valentina Parlić ponovo predala opštini zahtev za izdavanje građevinske dozvole

Valentina Parlić iz Dobrotina ponovo je pre dva predala zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju kuće Opštini Gračanica, koju bi trebalo da joj sagradi Ministarstvo zajednice i povratak.

Valentina Parlić ponovo predala opštini zahtev za izdavanje građevinske dozvole
Opština Gračanica (Foto Kim)

Valentinin suprug Srđan Gudžić rekao je za Medija centar da su zahtev predali jer su u medijima čuli izjavu direktorke Odeljenja za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandre Đekić u vezi sa njihovim zahtevom, koji je odbijen pre oko dve nedelje.

„Čuli smo da je rekla da nismo naveli da će kuću da nam gradi Ministarstvo za zajednice i povratak i da nikakav dokaz nismo priložili. Evo sada smo priložili projekat i kompletnu dokumentaciju, koja dokazuje ko će da nam pravi kuću“, rekao je Gudžić.

On je naveo da je i prvi put hteo da priloži projekat za kuću koji je izradilo Minisitarstvo za povratak i zajednice, ali da mu je tada rečeno da to nije potrebno.Ostale vesti

Gračanica: Skup podrške Srbima na severu
U centru Gračanice okupilo se oko hiljadu građana kako bi pružili podršku Srbima koji već sedmi dan protestuju u Zvečnu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Direktorica Narodne biblioteke Brankica Kostić kazala je na skupu da "jednim glasom upućuju podršku kolegama, koji su izbačeni sa svojih radnih mesta". 
  • 02.06.2023
Dopis školama o zaključivanju ocena, celodnevnoj nastavi, završnom ispitu
Ministarstvo prosvete Republike Srbije uputilo je dopis školama u vezi sa zaključkom Vlade kojim se drugo polugodište školske 2022/23. godine za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna.
  • 02.06.2023
Zvečan: Profesori ušli u školu kako bi preuzeli dokumentaciju

Zaposleni u srednjoj školi u Zvečanu i direktor ove obrazovne institucije zatražili su jutros od KFOR-a da im omogući pristup objektu, a potom i preuzeli dokumentaciju učenika. Škola se nalazi u istoj zgradi u kojoj je i opština Zvečan, a koja je pod kontrolom KFOR-a.

  • 02.06.2023
Gračanica bez struje do 17 časova

Prema najavama iz КEDS-a, zbog planiranih radova na elektromreži danas, 2. juna, u Gračanici će biti prekinuto snabdevanje električnom energijom.

  • 02.06.2023
Kamen temeljac za nove kuće porodicama Parlić, Grbić i Maksimović
Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio je kamen temeljac za izgradnju kuća porodicama Parlić, Grbić i Maksimović u Dobrotinu, Donjoj Gušterici i Sušici. Ministarstvo će finansirati radove čiji se se završetak očekuje za oko tri nedelje.  
  • 01.06.2023
Patrijarh apelovao na one koji imaju moć da razumeju da Srbi imaju pravo da žive u miru

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije je večeras u Beogradu apelovao „na one koji imaju silu i moć“ da razumeju da i Srbi na Kosovu imaju pravo da žive u miru.

  • 31.05.2023