Vesti
Društvo

Uzurpiracija imovine najveći problem u Peći

Bezbednosna situacija u opštini Peć je nakon incidenata u povratničkom selu Siga, gde su za samo mesec dana zapaljene dve povratničke kuće, znatno bolja smatraju ministri u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić.
Uzurpiracija imovine najveći problem u Peći
Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić (Foto arhiva Kim)

Ministar za loklanu samoupravu Ljubomir Marić kazao je da policija na adekvatan način obavlja svoj posao, ali da postoji zastoj u pravosuđu koje ne procesuira slučajeve na vreme.

Marić i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić složili su se da je pitanje uzurpirane imovine najveći problem ove lokalne samouprave i da ga treba rešiti u najkraćem mogućem roku.

Jevtić i Marić su se, prilikom posete opštini Peć, sastali sa predsednikom ove lokalne samouprave Gazmendom Muhadžerijem i komandirom policije za pećki region Šabanom Šaljom, sa kojima su osim o bezbednosti i uzurpiranoj imovini, razgovarali i o povratku raseljenih.

Ministri Jevtić i Marić su u okviru današnje posete opštini Peć posetili i sedmočlanu socijalno ugroženu porodicu Dervišević, za koju su obezbedili pomoć u hrani i higijenskim paketima.Ostale vesti

GR:
Isred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudis", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprostit što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak protesta, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021
Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021