Vesti
Društvo

Uže područje Zvečana treći dan bez struje

Potrošači u užem području Zvečana su treći dan bez struje. Nadležni tvrde da je reč o kompleksnom kvaru na mreži i da se čeka dolazak mernih ili ispitnih kola, koja će pomoći u rešavanju problema.
Uže područje Zvečana treći dan bez struje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Direktor "Energetike", Dragoslav Milošević, kaže za Radio Kontakt Plus da nadležni ulažu maksimalne napore da se otkloni kvar u Zvečanu.

„Juče smo čekali da stignu merna kola sa južne strane, a danas čekamo da stignu druga iz centralne Srbije, pa koja brže stignu. Postoji i neki problem oko procedure sa kolima koja su upućena iz centralne Srbije. Kontaktirali smo i ministra Rakića, nadajući se da će on uspeti da ubrza proces. Mi ćemo popraviti, ali to nije trajno rešenje, moraćemo i restrikcije da uvedemo. Pravo rešenje je zamena kabla“, objasnio je Milošević.

Takođe, potrošači u ulicama Nemanjina, Knjaza Miloša, Luja Braja i Oslobođenja u Kosovskoj Mitrovici, trenutno su bez struje zbog kvara na visokonaponskom kablu.

Dežurne ekipe su na terenu i radi se na otklanjanju kvara, rekao je za Radio Kontakt Plus glavni dispečer Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, Zoran Obradović.

Dodao je da će potrošači u tim delovima grada dobiti struju za oko sat vremena.Ostale vesti

Istraživanje: Kako smanjiti usamljenost kod starijih osoba?
Pružanje konkretne podrške starijim ljudima u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, kao što je kupovina namirnica, od suštinskog je značaja za smanjenje usamljenosti, pokazalo je novo istraživanje Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Univerzitetskog koledža u Londonu, sapšteno je iz UNFPA Kosovo.
  • 28.01.2022
Zajednički bukvar za male Albance od naredne godine
Kako je i najavljeno, Ministarstvo prosvete Kosova i Ministarstvo prosvete Albanije objavili su danas poziv za prijavu na konkurs za zajednički Bukvar, uz radnu svesku.
  • 28.01.2022
Humanitarna hrišćanska zajednica „Radosti moja“, podelila svetosavske paketiće
Deca u Goraždevcu dobila su danas svetosavske paketiće od Humanitarne hrišćanske zajednice „Radosti moja“. Predhodnih dana ova organizacija posetila je i Orahovac i Veliku Hoču.
  • 28.01.2022
Agencija za informacije i privatnost primila oko 200 pritužbi
Agencija za informisanje i privatnost je primila 43 pritužbe u vezi sa zaštitom ličnih podataka i još 147 pritužbi na pristup javnim dokumentima. Konačne odluke su donete u oko 80 odsto slučajeva.
  • 28.01.2022
Mlađi osnovci neposredno, ostali kombinovano
Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe, saopšteno je na sajtu Ministarstva prosvete Republike Srbije. 
  • 28.01.2022
Pandemija promenila navike korisnika droge u Evropi
Pandemija korona virusa uticala je na navike korišćenja droge u evropskim zemljama, pri čemu je porasla konzumacija kanabisa, a smanjila se zloupotreba klupskih droga, ekstazija i derivata amfetamina MDMA, pokazuje istraživanje Evropske agencije za droge (EMCDDA).
  • 27.01.2022