Vesti
Društvo

Uže područje Zvečana treći dan bez struje

Potrošači u užem području Zvečana su treći dan bez struje. Nadležni tvrde da je reč o kompleksnom kvaru na mreži i da se čeka dolazak mernih ili ispitnih kola, koja će pomoći u rešavanju problema.
Uže područje Zvečana treći dan bez struje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Direktor "Energetike", Dragoslav Milošević, kaže za Radio Kontakt Plus da nadležni ulažu maksimalne napore da se otkloni kvar u Zvečanu.

„Juče smo čekali da stignu merna kola sa južne strane, a danas čekamo da stignu druga iz centralne Srbije, pa koja brže stignu. Postoji i neki problem oko procedure sa kolima koja su upućena iz centralne Srbije. Kontaktirali smo i ministra Rakića, nadajući se da će on uspeti da ubrza proces. Mi ćemo popraviti, ali to nije trajno rešenje, moraćemo i restrikcije da uvedemo. Pravo rešenje je zamena kabla“, objasnio je Milošević.

Takođe, potrošači u ulicama Nemanjina, Knjaza Miloša, Luja Braja i Oslobođenja u Kosovskoj Mitrovici, trenutno su bez struje zbog kvara na visokonaponskom kablu.

Dežurne ekipe su na terenu i radi se na otklanjanju kvara, rekao je za Radio Kontakt Plus glavni dispečer Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, Zoran Obradović.

Dodao je da će potrošači u tim delovima grada dobiti struju za oko sat vremena.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022