Vesti
Društvo

Ušla voda u kabl?

Kako su redakciju RTV Kim obavestili gledaoci iz Kosovske Mitrovice i okoline, program lokalnih TV stanica Mir, Puls i Herc večeras nije mogao da se prati putem kablovskog operatera VGN.
Ušla voda u kabl?
Ilustracija (Foto Kim)

U večernjem programu ove stanice su reemitovale emisiju "Dogovor!?" u kojoj su o rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića govorili Ksenija Božović i Dragiša Milović.

Gledaoci su našoj redakciji saopštili da program ove tri lokalne televizije "ne može da se gleda", jer signal neprestano "nestaje i dolazi".

Smetnje u prijemu signala u Kosovskoj Mitrovici je za našu redakciju Kim potvrdila i gošća emisije koja je u studiju RTV Kim u Čaglavici snimljena pre dva dana.

"Znam da je bilo velikog interesovanja za ovu emisiju na severu. Strašno je da se ovo desilo večeras, šta god da je razlog", rekla je potpredsednica GI SDP Ksenija Božović.

Direktor RTV Mir iz Leposavića Nenad Radosavljević je za Kim potvrdio da je program ove kuće u Leposaviću i bližoj okolini večeras emitovan bez smenji, te da je signal regularno prosleđivan distributeru u Kosovskoj Mitrovici. Na centralnom Kosovu je program TV Mir emitovan bez problema.

TV Puls je emisiju emitovala od 20.10 minuta, takođe bez smetnji u regionu Kosovskog Pomoravlja i centralnog Kosova.

Redakcija RTV Kim uprkos brojnim pokušajima nije uspela da stupi u kontakt sa osobljem VGN kablovskog operatera u Kosovskoj Mitrovici, tako da smo uskraćeni za odgovor na pitanje da li su po sredi tehnički problemi ili je od kiše ušla voda u kabl.

Svi zainteresovani gledaoci emisiju mogu pogledati OVDE.

Interesantan je i podatak da je nakon gostovanja Dragiše Milovića u emisiji "Slobodno srpski" krajem januara, sajt ovog TV formata hakovan četiri puta u roku od nekoliko dana. Kolege iz produkcije NewPress su ove digitalne napade prijavile policiji.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021