Vesti
Društvo

Uskoro širi put između Preoca i Ugljara

U toku je rekonstrukcija puta između Preoca i Ugljara. Iz opštine Gračanica poručuju da će nakon završetka radova put biti širi i bezbedniji za saobraćaj.
Uskoro širi put između Preoca i Ugljara
Rekonstrukcija puta Preoce-Ugljare (Foto OG)

Direktor odeljenja za urbanizam u opštini Gračanica Dejan Jovanović rekao je za RTV Kim da je na ovoj deonici bila potrebna potpuna rekonstrukcija jer je put bio u veoma lošem stanju i sa nepropisnom širinom za nesmetan saobraćaj.

Put se rekonstuiše u dužini od oko 1.100 metara, a nakon završetka radova širina puta biće oko 6 metara.

“Meštani Ugljara kao i ostali korisnici ove deonice treba da imaju dobar put sa adekvatnom širinom i svim pratećim sadržajem”, rekao je Jovanović.

Sredstva za rekonstrukciju puta Preoce-Ugljare u vrednosti od oko 260 hiljada evra obezbedila je opština Gračanica preko vladiih grantova.

“Ono što je bitno jeste da radimo u saradnji sa kompanijom koja gradi autoput. Zbog toga se i čekalo na realizaciju ovog projekta jer nismo želeli da nam njihove mašine unište nov put koji finasira opština Gračanica”, kazao je Jovanović.

Jovanović je rekao da se nada da će rekonstrukcija puta biti završena za oko 30 radnih dana, što će zavisiti i od vremenskih uslova.Ostale vesti

Policija u Gračanici: Bezbednosna situacija stabilna

Uprskos nedavnom pokušaju ubistva Srbina ispred diskoteke u Gračanici, iz lokalne Policijske stanice tvrde da je bezbednosna situacija u opštini Gračanica stabilna. Na sednici Odbora za zajednice u SO Gračanica je rečeno da je u prethodnom mesecu zabeležen povećan broj slučajeva nasilja u porodici.

  • 07.10.2022
Povodom dečije nedelje u Goraždevcu organizovan maskenbal
U dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u  Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.
  • 07.10.2022
Prvi samit o inovacijama u pravosuđu: Građanin u centru

Prvi samit o inovacijama u pravosuđu na Kosovu održan je danas u organizaciji USAID-ovog Pravosudnog projekta. Značaj uvođenja inovativnih rešenja u pravosudni sistem i važnost postavljanja građana u središte ovih rešenja cilj je ovog samita.

  • 06.10.2022
PU “Danica Jaramaz”: Sva lepota jeseni na dečjim kišobranima
U sklopu obeležavanja Dečje nedelje danas je u Predškolskoj ustanovi “Danica Jazamaz” u Nemanjinoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, održana revija “Veseli kišobrani” u kojoj su učestvovali polaznici ove ustanove.
  • 06.10.2022
Rašić: Ako odluka o razmeni zemlje ne bude poništena, podnosim zahtev za razmenu puta
Predsednik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić ukoliko odluka SO o razemni opštinskog zemljišta sa biznismenom Redžom Šošijem ne bude ukinuta, da je spreman da opštini ustupi svoj put od 20 ari, za koji tvrdi da je od strateškog značaja “za neki hektar zemlje u Gračanici, makar to bio i kamenjar”.
  • 06.10.2022
Ko je Redž Šoši sa kojim Opština Gračanica razmenjuje zemlju?
Zemljište koje Opština Gračanica planira da razmeni sa biznismenom Redžom Šošijem, nalazi se tik do Badovačkog, odnosno Gračaničkog jezera. Šoši je, prema pisanju RSE, već imao razmene zemljišta i sa Opštinom Priština.
  • 05.10.2022