Vesti
Društvo

Uskoro počinje izgradnja Studenskog doma u Ranilugu

Predstavnici učiteljskog fakulteta u Leposaviću, razgovarali su u ekomomsko-trgovinskoj školi u Ranilugu sa direktorom škole i predsednicom privremenog organa opštine Kosovska  Kamenica o radu odeljenja i izgradnji studentskog doma u ovom delu Pomoravlja.
Uskoro počinje izgradnja Studenskog doma u Ranilugu
Predstavnici Učiteljskog fakulteta (Foto Puls)

Učiteljski fakultet je do 99. godine funkcionisao u Prizrenu, a nakon nemilih događaja izmešten je u Leposaviću. Studiranje se odvija u dva smera, za razvoj nastave i za vaspitača u predškolskim boravcima.

Na ovom fakultetu se mogu upisati svi oni koji su završili četvorogodišnje srednje obrazovanje, a školarina je bestplatna kaže Arsić.

Prorektor univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici profesor dr Jovan Bazić kaže za Puls da će fakultet otvoriti i druge smerove ukoliko bude interesovanja, ali da inicijativu treba da pokrene lokalna samouprava.

Inače odeljenje Učiteljskog fakulteta u Ranilugu otvoreno je 2019. godine.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022