Vesti
Društvo

Uskoro počinje izgradnja Studenskog doma u Ranilugu

Predstavnici učiteljskog fakulteta u Leposaviću, razgovarali su u ekomomsko-trgovinskoj školi u Ranilugu sa direktorom škole i predsednicom privremenog organa opštine Kosovska  Kamenica o radu odeljenja i izgradnji studentskog doma u ovom delu Pomoravlja.
Uskoro počinje izgradnja Studenskog doma u Ranilugu
Predstavnici Učiteljskog fakulteta (Foto Puls)

Učiteljski fakultet je do 99. godine funkcionisao u Prizrenu, a nakon nemilih događaja izmešten je u Leposaviću. Studiranje se odvija u dva smera, za razvoj nastave i za vaspitača u predškolskim boravcima.

Na ovom fakultetu se mogu upisati svi oni koji su završili četvorogodišnje srednje obrazovanje, a školarina je bestplatna kaže Arsić.

Prorektor univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici profesor dr Jovan Bazić kaže za Puls da će fakultet otvoriti i druge smerove ukoliko bude interesovanja, ali da inicijativu treba da pokrene lokalna samouprava.

Inače odeljenje Učiteljskog fakulteta u Ranilugu otvoreno je 2019. godine.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021