Vesti
Društvo

Uskoro početak izgradnje stambenog objekta za stanare "Samačkog bloka"

Finansijska sredstva za izgradnju stambenog objekta površine 956 metara kvadratnih, za korisnike “Samačkog bloka” u severnom delu Mitrovice, obezbeđena su od strane Grada Beograda, saopštili su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić.
Uskoro početak izgradnje stambenog objekta za stanare
Foto: Radio Kontakt Plus

Spirić i Simić su danas obišli korisnike "Samačkog bloka", koji žive ovde i nakon požara koji je 2017. godine zadesio stanare i ovaj objekat.

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, kaže da će se lokalna saouprava potruditi da u rekordnom roku dođe do najadekvatnijeg i najboljeg rešenja za zbrinjavanje pojedinica i porodica.

„Stanje trenutno nije baš zadovoljavajuće, kada su u pitanju stanari i uslovi u kojima oni žive. JP ’Direkcija za stambeni i poslovni prostor’ i JP ’Urbanizam’, zajedno sa lokalnom samoupravom, rade na projektu koji je namenjen ovoj kategoriji ljudi. Sredstva su izgradnju objekta površine 956 metara kvadratnih, obezbeđena su od strane Grada Beograda,“ - kazao je Spirić.

On je dodao da će se u narednom periodu raditi na rešenju ovog, ali i problema ostalih socijalno ugroženih lica.

„Ovaj problem je specifičan, iziskuje dosta rada i truda. Biće uključene sve službe, od pravne službe do Centra za socijalni rad, koji mora da izvrši kategorizaciju,“ - kaže Spirić.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić, kazao je da će stanari "Samačkog bloka" ubrzo dobiti svoj krov nad glavom, normalne uslove za život i njihov san postaće stvarnost.

„Za sve to je potrebno malo vremena, malo razumevanja, a lokalna samouprava i svi mi bićemo uz njih. Ukoliko ’Trepča’ ne bude želela i ne bude bila u mogućnosti da obezbedi lokaciju za igradnju novog stambenog objekta - Okrug će pronaći rešenje zajedno sa lokalnom samoupravom,“ - kaže Simić.Ostale vesti

Usvojena odluka o dodeli parcele za gradnju Centra za zajednice u Suvom Dolu, odobrena gradnja škole u naselju Nic u Čaglavici

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine opštine Gračanica, između ostalog, usvojen je predlog o dodeli parcele u Suvom Dolu za igradnju Centra za zajednice. Ocenjeno je da je bezbednosna situacija krhka, kao i da je potrebno veće angažovanje lokalne policije.

  • 30.01.2023
’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023