Vesti
Društvo

Uskoro početak izgradnje stambenog objekta za stanare "Samačkog bloka"

Finansijska sredstva za izgradnju stambenog objekta površine 956 metara kvadratnih, za korisnike “Samačkog bloka” u severnom delu Mitrovice, obezbeđena su od strane Grada Beograda, saopštili su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić.
Uskoro početak izgradnje stambenog objekta za stanare
Foto: Radio Kontakt Plus

Spirić i Simić su danas obišli korisnike "Samačkog bloka", koji žive ovde i nakon požara koji je 2017. godine zadesio stanare i ovaj objekat.

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić, kaže da će se lokalna saouprava potruditi da u rekordnom roku dođe do najadekvatnijeg i najboljeg rešenja za zbrinjavanje pojedinica i porodica.

„Stanje trenutno nije baš zadovoljavajuće, kada su u pitanju stanari i uslovi u kojima oni žive. JP ’Direkcija za stambeni i poslovni prostor’ i JP ’Urbanizam’, zajedno sa lokalnom samoupravom, rade na projektu koji je namenjen ovoj kategoriji ljudi. Sredstva su izgradnju objekta površine 956 metara kvadratnih, obezbeđena su od strane Grada Beograda,“ - kazao je Spirić.

On je dodao da će se u narednom periodu raditi na rešenju ovog, ali i problema ostalih socijalno ugroženih lica.

„Ovaj problem je specifičan, iziskuje dosta rada i truda. Biće uključene sve službe, od pravne službe do Centra za socijalni rad, koji mora da izvrši kategorizaciju,“ - kaže Spirić.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić, kazao je da će stanari "Samačkog bloka" ubrzo dobiti svoj krov nad glavom, normalne uslove za život i njihov san postaće stvarnost.

„Za sve to je potrebno malo vremena, malo razumevanja, a lokalna samouprava i svi mi bićemo uz njih. Ukoliko ’Trepča’ ne bude želela i ne bude bila u mogućnosti da obezbedi lokaciju za igradnju novog stambenog objekta - Okrug će pronaći rešenje zajedno sa lokalnom samoupravom,“ - kaže Simić.Ostale vesti

Produženo kretanje na severu Kosova

Građani severa Kosova od danas će moći da se kreću sat i po vremena duže, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 13.08.2020
Detaljan plan nastave u srednjim školama
Ministarstvo prosvete pripremilo je za srednje škole dva modela nastave po kojima može da se realizuje planirani program - nastava po kombinovanom modelu i nastava na daljinu. U učionicama će biti najviše 15 đaka, svaki će sedeti sam u klupi, a biće obustavljene sve aktivnosti kod kojih je moguće pojačano stvaranje aerosola.
  • 12.08.2020
Karačevo: Protest stanovnika protiv ulaska srpske žandarmerije
Stanovnici Karačeva protestovali su danas protiv ulaska srpske žandarmerije u to selo.
  • 12.08.2020
Gračanica: Šetnja na Međunarodni dan mladih
Nevladina organizacija “Centar manjinske zajednice“ organizovala je šetnju od centra Gračanice do manastira sa parolama povodom Međunarodnog dana mladih, a glavni cilj akcije je bio ukazivanje na loš položaj mladih na teritoriji opštine Gračanica.
  • 12.08.2020
Plan nastave u osnovnim školama
Ministarstvo prosvete uputiće tokom dana jasne smernice i modele nastave za predstojeću školsku godinu svim osnovnim i srednjim školama.
  • 12.08.2020
Šarčević: U septembru ne moraju da se pravdaju izostanci iz škole
Ukoliko, zbog straha od virusa, roditelji na početku školske godine ne žele da decu šalju u školu, to neće morati da pravdaju, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.
  • 12.08.2020