"Uskoro kampanja za uključivanje Srba u KBS"

Ministar KBS-a Rustem Beriša izjavio je da će u organizaciji Ministarstva ubrzo pokrenuti kampanju za uključivanje novog broja Srba u bezbednosne snage, nakon što je nedavno jedna grupa napustila ovu organizaciju.

Podeli ovaj članak sa:
 • Pripadnici KBS-a (Foto Predsedništvo Kosova)

Na skupu "KBS i Partneri", u Prištini, Beriša je rekao da je cilj konferencije obratiti pažnju na učešće pripadnika zajednica u KSB, nakon što su, kako je rekao, "prisiljeni da podnesu ostavke".

"Imamo i napredak u uključivanju žena. Posebno smo posvetili pažnju u KBS-u. Suočili smo se sa mnogim zahtevima srpske zajednice, zbog napuštanja KBS-a. Bili su prisiljeni da napuste KBS. Mi smo preduzeli sve mere da ublažimo njihove zahteve. Uskoro ćemo započeti kampanju za angažovanje pripadnika ove zajednice u KBS-u", rekao je Beriša.

Od oko 140 Srba u KBS-u, više desetina njih je poslednjih meseci napustilo tu organizaciju.

U međuvremenu u kosovskoj skupštini usvojena su u načelu tri nacrta zakona o transformaciji KBS-a u vojsku.

Ostale vesti

 • Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Vitošević: O trošku budžeta studiraće cela 50. generacija

  Uz pomoć Srbije svi studenti koji upišu studije na Prištinskm univerzitetu školovaće se na račun budžeta i to je nagarda za upis 50. generacije univerziteta koji iduće godine slavi pola veka postojanja, izjavio je rektor Prištinskog univerziteta, sa sedištem u Severnoj Mitrovici, Zdravko Vitošević.

 • Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Nastavljena izgradnja mini-hidrocentrale u Štrpcu

  Uprkos protivljenju građana, kompanija “Metkos Groupe” ne odustaje od nastavka radova na izgradnji mini-hidrocentrale u mestu Obereke, u opštini Štrpce. Jučerašnji pokušaj okupljeni meštani uspeli su da spreče, međutim, danas je ova kompanija u pratnji Specijalnih jedinica iz Uroševca i lokalnih policijaca nastavila sa započetim radovima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane