Vesti
Društvo

Uručeno sanitetsko vozilo KBC-u Priština-Gračanica

Zamenik direktora Кancelarije za KiM Dušan Кozarev uručio je sanitetsko vozilo Кliničko-bolničkom centru Priština sa privremenim sedištem u Gračanici, a jednu porodicu u Lapljem Selu obradovao ključevima kuće.
Uručeno sanitetsko vozilo KBC-u Priština-Gračanica
Dodela sanitetskog vozila(Foto Kim)

Ključeve vozila direktoru bolnice Bratislavu Laziću uručio je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev uz poruku da će vlada Srbije i dalje pomagati Srbe i srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

“Nadam se da će doprineti boljem i uspešnijem radu zaposlenih, a brža usluga pacijentima je ova današnja donacija sanitetskog vozila КBC Priština-Gračanica. Olakšano nam je zahtevom šta je sve potrebno, koliko sam razumeo ovo nije samo sanitetsko vozilo već i pokretna ambulanta. Tek dolazi jedan veoma lep i svečani i uspešniji period za Кliničko bolnički centar Priština-Gračanica”, rekao je Kozarev.

Kozarev je potom direktoru Doma kulture "Gračanica" predao ključeve za višenamenski smeštajni objekat "Gostinska kuća", izgrađen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Porodici Zvonimira Ničića u Lapljem Selu Kozarev je uručio ključeve kuće.

Tokom posete Gračanici Кozarev obišao je i Sajam meda, koji se u organizaciji Udruženja pčelara „Nukleus“ iz Gračanice i uz podršku Кancelarije za Кosovo i Metohiju održao na platou u centru Gračanice.Ostale vesti

Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020
Protest ispred Skupštine Kosova
Nekoliko stotina građana okupilo se ispred skupštine Kosova kako bi protestovali zbog održavanja vanredne sednice na kojoj bi trebalo da se izabere nova vlada premijera Avdulaha Hotija.
  • 03.06.2020
Jalovište: Vetar raznosi otrovnu prašinu
Rudnici Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo u blizini Gračanice, koji pripadaju jedinstvenom sistemu „Trepča“, zatvoreni su još devedesetih godina prošlog veka ali otpad iz njih i danas predstavlja opasnost po ljude, biljni i životinjski svet. 
  • 03.06.2020
Fotografijom protiv vršnjačkog nasilja
U saradnji sa tri osnovne škole na teritoriji Opštine Gračanica, NVO „Putevima sunca“ organizuje kreativnu radionicu fotografije. Tema programa su vršnjačko nasilje i uticaj društvenih mreža na mlade.
  • 03.06.2020