Vesti
Društvo

Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota

Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Uručeni ključevi kuća u Klokotu (Foto MZZP)

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je uručujući ključeve rekao, "da su danas Nisići i Dimići usrećeni ali da i druge socijalno ugrožene porodice neće biti zaboravljene".

”Reči pretvaramo u dela, a ispunjavajući obećanja želimo da pružimo podršku ne samo Nisićima i Dimićima, već i mnogim drugim porodicama koje u lošem stanju žive, da će pomoć stići i do njih i da ne gube nadu u bolje sutra jer su upravo u tom pravcu usmerena sva naša delovanja. Prekjuče smo položili kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Кrstić iz opštine Gračanica, a u narednim danima ćemo usrećiti još porodica uručenjem ključeva od kuća koje su kompletno završene”, rekao je ministar Rakić.

Ministar je kazao da je borba za opstanak srpskog naroda na Кosovu neprestana i da će tako ostati i ubuduće.

”Gradnjom novih kuća, pružanjem pomoći porodicama koje žive loše, asfaltiranjem puteva, postavljanjem nove rasvete, uređenjem parkova, kao i svakim drugim vidom pomoći, našem narodu poručujemo da nikada nećemo odustati od namere da se na ovim prostorima živi bolje. Ja danas delim sreću sa nasmejanim licima dece koja će predstojeću zimu dočekati u lepšem prostoru. Ovo je za mene neizmerna radost”, rekao je ministar Rakić nakon uručenja ključeva.

Današnjem uručenju ključeva Nisićima i Dimićima, prisustvovali su aktuelni gradonačelnik Opštine Кlokot Božidar Dejanović, kao i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Vladan Bogdanović, napominje se u saopštenju.Ostale vesti

OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021
Organizatori festivala
Festival "Mirdita, dobar dan" pružio je snažnu solidarnu podršku novinaru Nove.rs Peru Jovoviću, koji je poslednjih dana meta napada i pretnji zbog izveštavanja sa festivala iz Prištine, rekli su organizatori.
  • 16.10.2021
Deca sa Kosova u poseti Banja Luci
U prostorijama Gradske uprave u Banja Luci upriličen je prijem za decu sa Кosova i predstavnike humanitarne organizacije "Majka devet Jugovića" i Srbskog sobranja "Baštionik".
  • 16.10.2021
Problem sa strujom u Lepini i Radevu, KEDS ne reaguje
Više do 20 domaćinstava u Lepini treći dan ima problem u snabdevanju električnom energijom, a njihovu nevolju sa slabom strujom od jutros dele i meštani Radeva.
  • 16.10.2021
“Slepi mogu sve”

Slepi i slabovidi širom sveta obeležavaju 15. oktobar kao “Dan belog štapa” sa ciljem da javnosti približe činjenicu da oni, poput svih ostalih, mogu da žive i rade samostalno i da doprinose zajednici. Savez slepih Srbije i Međuopštinska organizacija Priština (sa privremenim sedištem u Gračanici), pored zaštite prava slepih i slabovidih ljudi, rade i na njihovom ekonomskom osnaživanju.

  • 15.10.2021