Vesti
Društvo

Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota

Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Uručeni ključevi kuća u Klokotu (Foto MZZP)

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je uručujući ključeve rekao, "da su danas Nisići i Dimići usrećeni ali da i druge socijalno ugrožene porodice neće biti zaboravljene".

”Reči pretvaramo u dela, a ispunjavajući obećanja želimo da pružimo podršku ne samo Nisićima i Dimićima, već i mnogim drugim porodicama koje u lošem stanju žive, da će pomoć stići i do njih i da ne gube nadu u bolje sutra jer su upravo u tom pravcu usmerena sva naša delovanja. Prekjuče smo položili kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Кrstić iz opštine Gračanica, a u narednim danima ćemo usrećiti još porodica uručenjem ključeva od kuća koje su kompletno završene”, rekao je ministar Rakić.

Ministar je kazao da je borba za opstanak srpskog naroda na Кosovu neprestana i da će tako ostati i ubuduće.

”Gradnjom novih kuća, pružanjem pomoći porodicama koje žive loše, asfaltiranjem puteva, postavljanjem nove rasvete, uređenjem parkova, kao i svakim drugim vidom pomoći, našem narodu poručujemo da nikada nećemo odustati od namere da se na ovim prostorima živi bolje. Ja danas delim sreću sa nasmejanim licima dece koja će predstojeću zimu dočekati u lepšem prostoru. Ovo je za mene neizmerna radost”, rekao je ministar Rakić nakon uručenja ključeva.

Današnjem uručenju ključeva Nisićima i Dimićima, prisustvovali su aktuelni gradonačelnik Opštine Кlokot Božidar Dejanović, kao i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Vladan Bogdanović, napominje se u saopštenju.Ostale vesti

Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022
Radio Goraždevac: Neko štiti osobu koja je pretila našim novinarima
Nakon pretnje koje je M.B. uputio novinarima Radio Goraždevca, javni tužilac u Peći je odredio pritvor od 48 sati za krivično delo pretnje ili zastrašivanja. Slučaj je zaveden pod brojem 2022-DA-1385. Dok su uzimali izjave, neko je pokušavao da utiče na dežurne policajce, javlja Radio Goraždevac.
  • 05.08.2022
Srbiji od EU 223,6 miliona evra

Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Josimović saopštila je da je Evropska unija odobrila Republici Srbiji bespovratna sredstva od 223,615 miliona evra za investiranje u sedam projekata, od kojih su tri u sektoru transporta, dva u oblasti energetike i po jedan projekat u sektorima digitalne i socijalne infrastrukture.

  • 05.08.2022
Na prelazima duge kolone, na Merdaru se čeka i do 180 minuta
Na svim administrativnim i graničnim prelazima se beleže duža zadržavanja vozila u oba smera. U ranim jutarnjim satima kolone su nešto kraće, ali već nešto pre podneva na prelazu Jarinje je na ulazu na Kosovo bilo više od sto vozila u koloni, dok ih je na izlazu nešto manje.
  • 05.08.2022