Vesti
Društvo

Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota

Socijalno ugroženim porodicama Nisić i Dimić iz Кlokota, danas su uručeni ključevi novih kuća, navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.
Uručeni ključevi kuća porodicama Nisić i Dimić iz Klokota
Uručeni ključevi kuća u Klokotu (Foto MZZP)

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je uručujući ključeve rekao, "da su danas Nisići i Dimići usrećeni ali da i druge socijalno ugrožene porodice neće biti zaboravljene".

”Reči pretvaramo u dela, a ispunjavajući obećanja želimo da pružimo podršku ne samo Nisićima i Dimićima, već i mnogim drugim porodicama koje u lošem stanju žive, da će pomoć stići i do njih i da ne gube nadu u bolje sutra jer su upravo u tom pravcu usmerena sva naša delovanja. Prekjuče smo položili kamen temeljac za izgradnju kuće socijalno ugroženoj porodici Кrstić iz opštine Gračanica, a u narednim danima ćemo usrećiti još porodica uručenjem ključeva od kuća koje su kompletno završene”, rekao je ministar Rakić.

Ministar je kazao da je borba za opstanak srpskog naroda na Кosovu neprestana i da će tako ostati i ubuduće.

”Gradnjom novih kuća, pružanjem pomoći porodicama koje žive loše, asfaltiranjem puteva, postavljanjem nove rasvete, uređenjem parkova, kao i svakim drugim vidom pomoći, našem narodu poručujemo da nikada nećemo odustati od namere da se na ovim prostorima živi bolje. Ja danas delim sreću sa nasmejanim licima dece koja će predstojeću zimu dočekati u lepšem prostoru. Ovo je za mene neizmerna radost”, rekao je ministar Rakić nakon uručenja ključeva.

Današnjem uručenju ključeva Nisićima i Dimićima, prisustvovali su aktuelni gradonačelnik Opštine Кlokot Božidar Dejanović, kao i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Vladan Bogdanović, napominje se u saopštenju.Ostale vesti

KEDS traži povećanje cene struje od 30 do 40 odsto
KEDS je od Regulatorne službe za električnu energiju (RUE) zatražio povećanje cene struje od 30 do 40 odsto. Civilno društvo predlaže da se pređe na primenu blok tarifa, a građani ističu da bi takvo povećanje računa bilo pogubno po njihov životni standard.
  • 16.01.2022
NSI poziva mlade da utiču na dijalog Beograda i Prištine
Nevladina organizacija Nova društvena inicijativa (New Social Initiative, NSI) poziva one koji imaju 24 godine ili su mlađi, a studenti su političkih i drugih društvenih nauka i zainteresovani za Briselski dijalog, da se prijave za učešće u projektu "Istraži, predloži i utiči na dijalog Beograda i Prištine".
  • 15.01.2022
Kosovske penzije isplaćene ranije
Kosovski ministar finansija, Hekuran Murati, saopštio je da je juče izvršena prva isplata penzija u ovoj godini za 293,347 korisnika i to u novom terminu.
  • 15.01.2022
Pukovnik Toresen o 17. martu 2004: Nije bilo volje da se sagleda cela slika
Pukovnik norveške vojske i nekadašnji visoko rangirani pripadnik KFOR-a Knut Flovik Toresen bio je deo jedinice koja je 17. marta 2004. godine odbranila Čaglavicu od napada 12 hiljada Albanaca koji su krenuli na ovo selo. Nakon gotovo 18 godina, ponovo je boravio na centralnom Kosovu gde se, zajedno sa Srbima koji su svedočili martovskom pogromu, prisećao gorkih scena.
  • 14.01.2022
Više od 70 učenika OŠ "Braća Aksić" u Lipljanu obradovali su članovi udruženja "Samo sloga Srbina spasava" iz Lebana i članovi Kulturno-informativnog centra "Spona" iz Skoplja, a sve povodom povodom praznika Svetog Vasilija Velikog i Obrezanja Isusa Hrista, koji padaju na prvi dan nove godine po Julijanskom kalendaru.
  • 14.01.2022
Od ponoći prijava mladih za pomoć od 100 evra
Zdravstveni radnici dobiće danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, izjavio je ministar finansija u Vladi Srbije Siniša Mali za RTS. Dodao je i da noćas u ponoć počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.
  • 14.01.2022