Vesti
Društvo

Uručene godišnje nagrade UNS-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) svečano je uručilo godišnje nagrade u Press centru UNS-a u Beogradu. Nagrada za životno delo pripala novinaru i publicisti sa Kosova Đorđu Jevtiću.
Uručene godišnje nagrade UNS-a
Dobitnici nagrada UNS-a za 2021 godinu (Foto UNS)

Na 140. rođendan UNS-a uručene su nagrade za životno delo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2020. do 10. decembra 2021. godine.

Nagrade za životno delo pripale su Anđelki Mali i Đorđu Jevtiću.

Nagradu za najbolji godišnji uređivački koncept Dimitrije Davidović dobili su redakcija portala 021 iz Novog Sada i odgovorni urednik Zoran Strika.

Zlatna povelja koju Udruženje novinara Srbije dodeljuje za rad i doprinos novinarstvu i razvoju novinarske organizacije pripala je Ninoslavu Miljkoviću glavnom i odgovornom uredniku Radio Aleksinca i mesečnika Novosti juga.

Specijalnu nagradu Žika M. Jovanović za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo dobio je docent na Fakultetu političkih nauka u Beogradu dr Marko Nedeljković za prvo istraživanje o transformaciji medija u digitalnom dobu.

Nagrada „Laza Kostić“ za vest i izveštaj pripala je Kseniji Pavkov za prilog „Vijetnamski radnici iz Linglonga“ N1 televizije.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji reportaža dodeljena je Goranu Sivačkom za reportažu „U olupini Bigza“ objavljenoj na portalu 24sedam.

Nagrada „Laza Kostić“ u kategoriji karikatura i novinska satira pripala je Vladislavu Filipoviću.

Ovom prilikom uručena je i UNS-ova nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez “Aleksandar Tijanić“ novinarki Sandri Petrušić.

Ministarka informisanja Maja Gojković čestitala UNS-u 140 godina postojanja

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Udruženju novinara Srbije 140. rođendan.

„Poštovani gospodine Rakočeviću, izuzetno mi je zadovoljstvo da Vama i svim članovima Udruženja novinara Srbije čestitam 140 godina postojanja. Kao naše najstarije i najbrojnije udruženje koje okuplja novinare, svih ovih godina vi radite ne samo na čuvanju ugleda i dostojanstva novinarske profesije nego i na afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno obaveštena o pitanjima od javnog značaja“, piše u čestitki UNS-u.

Zahvaljujući širokom spektru vašeg delovanja, navodi se dalje u čestitki, kao i negovanju tradicije srpskog novinarstva kroz organizovanje izložbi, prikupljanje muzejskih zbirki iz istorije štampe i novinarstva, kao i u ostvarivanju drugih projekata iz oblasti i delatnosti kulture UNS čuva od zaborava ovaj segment naše istorije što je od nesumnjivog značaja za sve nas.

„Želim vam da nastavite da i dalje radite na ostvarivanju i unapređivanju profesionalnih prava i interesa, etičkih standarda i slobode javnog informisanja i izražavanja kao i na podizanju stručnosti i profesionalne spreme novinara i da vaše udruženje i kod nas, ali i van naših granica uživa ugled kao i do sada“, napisala je ministarka Gojković.Ostale vesti

KP apeluje da se ne koristi vatreno oružje na proslavama
Iz Kosovske policije apeluju na građane da ne koriste vatreno oružje tokom održavanja različitih proslava i manifestacija, kako ne bi doveli u opasnost sebe i druge.
  • 17.05.2022
Novi Sad: Regionalna konferencija

Dvodnevna završna konferencija regionalnog projekta "Mediji za sve (Media for All)", koja se održava 17. i 18. maja, počela je u Novom Sadu.

  • 17.05.2022
Pokrenut sajt o srpsko-albanskom prijateljstvu
Nevladina organizacija Aktiv iz Severne Mitrovice pokrenula je prvi veb sajt pod nazivom “Srpsko-albansko prijateljstvo”. Sajt sadrži obimnu internet bazu koja pruža vizuelno, tekstualno i dokumentarno znanje o srpsko-albanskim odnosima na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.
  • 17.05.2022
Debata o biznisu mladih: Bez početkog rizika, ideje nije moguće sprovesti u delo
U Centru građanske energije u Kosovskoj Mitrovici održana je debata na temu „Mladi i početni biznisi“.
  • 16.05.2022
IPKO uvećao profit
Telekomunikaciona kompanija IPKO je u prva tri meseca ove godine povećala operativni profit za 15 odsto u odnosu na isti period pre godinu dana.
  • 16.05.2022
Ajeti: Gradonačelnica ima sluha za probleme Albanaca u Gračanici

Potpredsednik Opštine Gračanica za zajednice Ljeutrim Ajeti rekao je u emisiji “Heroji u doba koronavirusa” Medija centra Čaglavica da se problemi Albanaca koji žive na teritoriji opštine Gračanica, ne razlikuju mnogo u odnosu na ostale zajednice, koje žive u ovoj većinski srpskoj opštini.

  • 16.05.2022