Vesti
Društvo

UNS dodelio novinarske nagrade

Udruženje novinara Srbije proslavilo je danas 132. godine postojanja. Tom prilikom uručene su novinarske nagrade za 2013 godinu.
UNS dodelio novinarske nagrade
Foto KIM

Nagradu za uređivanje “Dimitrije Davidović” za serijal Slobodno srpski Budimiru Ničiću uručila je predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović.

"Mislio sam da ono što radim malo koga zanima, a naročito ovde u Beogradu, ali sam se izgleda prevario", rekao je Budimir Ničić prilikom uručenja nagrade.

Na Dan udruženja, u međunarodnom pres centru uručene su i ostale nagrade:

Nagrada „Laza Kostić“ za reportažu pripala je novinarki „Večernjih novosti“ Mileni Marković, dok je istoimena nagrada za izveštaj uručena novinarki frankfurtskih „Vesti“ Jeleni Petković.

Nagradu „Bogdan Tirnanić“ za komentar dobio je kolumnista dnevnog lista „Politika“ Miroslav Lazanski.
 
Specijalno priznanje za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine „Zelena patrola na delu“, dodeljeno je Ruži Helać.

Nagrada za životno delo posthumno je dodeljena bivšem generalnom direktoru RTS-a Aleksandru Tijaniću.

Specijalna priznanja kolegama koji su više od 50 godina članovi UNS-a dodeljena su Mariji Tarjević, Anđelku Dragojeviću i Nedeljku Papiću.

Ove godine specijalna nagrada za publicistiku „Žika M. Jovanović“ i nagrada „Laza Kostić“ za fotografiju nisu dodeljene jer po oceni žirija nije pristiglo dovoljno kvalitetnih radova.Ostale vesti

Kosovska Mitrovica: Skočila i cena pića; Uskoro i hrane?
Nakon taksi usluga, u Kosovskoj Mitrovici poskupelo je i piće, a kako saznaje Kossev i Radio Kontakt Plus, ugostitelji imaju nameru da uskoro povećaju i cenu hrane.
  • 20.10.2021
Goraždevac i pojedina naselja u Peći bez vode do 17 sati
Meštani Goraždevca i pojedinih naselja u Peći biće bez vode do 17 sati zbog popravke na cevima, saopštili su iz kompanije Hidrodrini.
  • 20.10.2021
Čaglavica: Danas bez struje sat vremena
Zbog radova na elektro-mreži u Čaglavici će danas u periodu od 13 do 14 sati biti isključena struja, saopšteno je Medija centru iz KEDS-a.
  • 20.10.2021
Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021