Vesti
Društvo

UNS: Da se ispita ko stoji iza hakerskog napada na `Kosovo onlajn`

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu traži od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da hitno utvrde ko stoji iza hakerskih napada na sajt “Kosovo onlajn”. UNS je posebno zabrinut što su se napadi desili u vreme kada je Kosovska policija sprovodila akciju u Severnoj Mitrovici i Zvečanu.
UNS: Da se ispita ko stoji iza hakerskog napada na `Kosovo onlajn`
Ilustracija (Foto Pixabay)

Kako se navodi u saopštenju sajt je juče od 15 do 17 sati bio nedostupan, tokom večeri tehničari su uspeli da stabilizuju njegov rad, a tek oko 21 sat ponovo je bio dostupan.

„Napadi su počeli tokom jutra, bilo je zastoja u radu. Nikada do sada nismo imali ovako ozbiljan udar. Oko 15 sati više nismo mogli da se izborimo sa napadima. Naši tehničari su locirali odakle dolaze napadi i oko toga nemamo dileme. Ostavićemo istražnim organima da to i potvrde“, izjavio je za UNS odgovorni urednik „Kosovo onlajn“ Miloš Garić, dodajući da je napad signal da neko želi da ih omete u radu.

Garić kaže da se radilo o DDOS napadima koje nijedan sajt ne može da izdrži. Međutim, naglašava da će oni nastaviti da rade svoj posao, kao i do sada.

Urednik ovog portala kaže da trenutno prikupljaju tehničku dokumentaciju i da će napad prijaviti policiji.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da ovi napadi nanose štetu redakciji “Kosovo onlajn”, njihovim posetiocima i predstavljaju grubi napad na slobodu novinarskog rada.Ostale vesti

Komandant KFOR-a sa vladikom Teodosijem o bezbednosti i međusobnoj toleranciji

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari je razgovarao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, naveli su iz ove misije na svom zvaničnom Fejsbuk profilu.

  • 26.11.2021
UNS o izmeni Krivičnog zakonika i zaštiti novinara
Okrugli sto koji je Udruženje novinara Srbije juče organizovalo u Novom Sadu pod nazivom „Izmene Кrivičnog zakonika između potvrde i osporavanja – mogu li se novinari izboriti za bolju zaštitu“ potvrdio je da je novinarima i medijskim radnicima potrebna bolja krivično-pravna zaštita. Učesnici su se složili da je na predloženom Nacrtu izmena i dopuna Кrivičnog zakonika koji je u javnoj raspravi potrebno još raditi i da u ovom obliku ne bi trebalo da bude usvojen.
  • 26.11.2021
Ambasadorka Srbije izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska

Ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili je izabrana za predsedavajuću Izvršnog saveta Uneska na period od dve godine. 

  • 26.11.2021
Ugljare: Dom zdravlja u novim prostorijama nakon skoro dve decenije
Nakon više od 17 godina koliko je bio smešten u privatnoj kući u Ugljaru, Dom zdravlja Kosovo Polje je početkom oktobra počeo sa radom u novom objektu. 
  • 26.11.2021
Dan zastave Albanije neradni dan na Kosovu
Kosovski premijer Aljbin Kurti odlučio je da Dan zastave Albanije, 28. novembar, bude neradni dan, iako nije na spisku zvaničnih praznika na Kosovu.
  • 26.11.2021
Crkva brvnara u Goraždevcu, dragocena za meštane, vredna za istoriju

Jedna od nastarijih crkava brvnara na Balkanu nalazi se u Goraždevcu i oživi jednom godišnje kada se obeležava dan Svetog Jeremije proroka čije ime nosi.

  • 26.11.2021