Vesti
Društvo

Unija žena sa Vračara donira pomoć ženama na Kosovu

Članice Unije žena sa Vračara krenule su jutros u Kosovsku Mitrovicu kako bi ženama i deci na Kosovu dodelile humanitarnu pomoć koju su prikupile.
Unija žena sa Vračara donira pomoć ženama na Kosovu
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

Predstavnica Unije Draginja Vlk kaže da je 32 žene krenulo u posetu porodilištu Opšte bolnice u Kosovskoj Mitrovici gde će ženama uručiti proizvode koji su im potrebni.

"Sutra ćemo prisustvovati protestnoj šetnji koju organizuju naše žene u Kosovskoj Mitrovici, a ovim putem želimo da pokažemo solidarnost, da smo spremne da pomognemo i da vidimo šta im je potrebno kako bi obezbedili osnovne namirnice bez kojih ne mogu da opstanu, a koje su im uskraćene kao osnovno ljudsko pravo", navela je Vlk.

Ona je pozvala sve ljude koji su u mogućnosti da pošalju pomoć i uključe se u humanitarne akcije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izrazio je veliku zahvalnost Uniji žena koja je "smogla odvažnosti, hrabrosti, ljubavi i posvećenosti da našem narodu na KiM odnese pomoć kada je najteže i najpotrebnije".

"Postavile su primer svima drugima i mogu i kao Vračarac da kažem da sam ponosan na njih, da podržavam borbu naših ljudi i da je veličanstveno što ljubavlju, pažnjom i posvešćenosću idu da daju doprinos našoj borbi", naveo je on.Ostale vesti

Laplje Selo: Počelo uređenje sportskih terena u osnovnoj školi
Mesec dana pred početak nove školske godine nastavljaju se infrastrukturni projekti na uređenju sportskih terena. Opštinsko odeljenje za omladinu u sport i Odeljenje urbanizma trenutno izvode radove u osnovnoj školi u Lapljem Selu.
  • 09.08.2022
Rok za uplatu rate poreza 15. avgust
Sekretarijat za javne prihode podsetio je poreske obveznike, fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 15. avgust u Srbiji rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.
  • 09.08.2022
Srbija: Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije sprovešće od 8. do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
  • 08.08.2022
Cirkus ’’Miškin’’ priredio senzacionalno veče publici u Goraždevcu
Cirkus ’’Miškin’’ uz podršku organizacije Amići di Dečani potrudio se da žiteljima Goraždevca jedno veče bude drugačije.
  • 07.08.2022
Kolone na prelazima, najduže čekanje na Merdaru

Na više prelaza na Kosovu i danas se beleže duža zadržavanja, a prema zvaničnim podacima najveće gužve su na Merdaru.

  • 06.08.2022
REM obrazložio odluku o izdavanju dozvola za nacionalnu frekvenciju
Savet Regulatora je zaključio da su svih 14 podnosilaca prijava – TV Pink, Nacionalna Hepi TV, Vesti, BK TV, Una, Nova S, N1, Prva, TV B92, KCN nacionalna, TV2, Tanjug TV, K1 i Kurir televizija – ispunili uslove iz konkursne dokumentacije.
  • 05.08.2022