Vesti
Društvo

UNICEF: Još 1,5 tona pomoći za Kosovo

Druga serija vitalnih zaliha UNICEF-a koja uključuje 1,5 tonu profesionalne zaštitne opreme (8.900 hirurških odela) za pružanje podrške zdravstvenom sistemu u odgovoru na pandemiju koronavirusa, stigla je danas u Prištinu.
UNICEF: Još 1,5 tona pomoći za Kosovo
Šleper pomoći od Unicefa (Foto Ministarstvo zdravlja Kosova)

Današnja isporuka omogućena je kroz UNICEF-ov program kućnih poseta koji finansira Vlada Luksemburga.

"Kao odgovor na Kovid-19, Kancelarija Luksemburga u partnerstvu sa UNICEF-om nastaviće sa pružanjem pomoći kroz nabavku dodatnih ličnih zaštitnih sredstava za zdravstvene radnike na prvoj liniji", navode iz UNICEF-a.

Kancelarija UNICEF-a na Kosovu nastaviće da podržava institucije i zajednice širom Kosova u savladavanju svih izazova tokom pandemije Kovida-19, rekao je šef ove kancelarije Murat Sahin i dodao:

“Znamo da deca i mladi takođe ispaštaju zbog Kovida-19. Dok nastavljamo sa obezbeđivanjem životnih potrepština kroz velikodušnu podršku naših donatora, uključujući Vladu Luksemburga, pružićemo programe koji će dopreti do svakog deteta i mlade osobe i pružiti podršku u realizaciji planova reagovanja i oporavka od virusa”.

Deset odsto ove zalihe isporučeno je bolnicama u Severnoj Mitrovici i Gračanici.

Od početka izbijanja pandemije, UNICEF je obezbedio 36.200 rukavica, 33.600 hirurških maski, 2.700 maski sa debljim punjenjem, 1000 kombinezona, 17.860 odela, 2.800 zaštitnih kecelja i 81 infracrveni termometar za podršku odgovoru na pandemiju.Ostale vesti

Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023