Vesti
Društvo

UNCG čestitalo UNS-u: Rakočević će sačuvati iskru novinarske etike

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) čestitalo je kolegama iz Udruženja novinara Srbije (UNS) uspešan rad na Izbornoj skupštini, kao i izbor Živojina Rakočevića za novog predsednika.
UNCG čestitalo UNS-u: Rakočević će sačuvati iskru novinarske etike
Predsednik UNCG Tihomir Burzanović (Foto srpskenovinecg com)

"UNCG se prema UNS-u odnosi kao bratskoj i profesionalnoj organizaciji čiji su ciljevi zajednički – objektivno informisanje, ali i saopštavanje istine o srpskim nedaćama koje prate savremeni trenutak našeg naroda. Zbog toga smatramo da je izbor Živojina Rakočevića sa stradalnog Kosova i Metohije pravi izbor za UNS, kao i ostala profesionalna udruženja u regionu, a posebno UNCG. Ne sumnjamo da će gospodin Rakočević znati da sačuva iskru novinarske etike u srpskom novinarstvu i da se naredne četiri godine neće štedjeti da je sačuva", navodi se na portalu UNCG.

"UNCG će podržati sve akcije i učestvovaće u njima koje bude organizovao UNS. Nažalost, naše udruženje je prošlo kroz težak desetogodišnji period u Crnoj Gori, jer se aktuelna vlast prema njemu ponašala kao terorističkoj organizaciji, ali ipak smo opstali sa vjerom da ćemo našu profesionalnu organizaciju podići na noge. Očekujemo da nam kolege i braća iz UNS-a u tome pomognu", zaključuje se u čestitki koju su u ime UNCG-a potpisali predsednik Tihomir Burzanović i generalni sekretar Ivan Milošević.Ostale vesti

Osmani i Gevesler o životnoj sredini
"Energetska tranzicija, upravljanje otpadom i očuvanje vodenih resursa, ostaju neki od ključnih izazova na Kosovu", poručila je predsednica Vjosa Osmani tokom sastanka sa austrijskom ministarkom za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Leonorom Gevesler.
  • 23.06.2021
Počeo prijemni ispit za osmake
Osmaci su izašli iz školskih klupa 8. juna, ze je sada pred njima jedan od najvažnijih zadataka u životu, polaganje male mature. Pomoćnik ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje, Milan Pašić, kazao je za RTS da učenici i roditelji ne treba da brinu jer je 11 odsto više mesta u školama, nego đaka koji će polagati završni ispit.
  • 23.06.2021
Prilužje: Održana polufinalna manifestacija za izbor Kosovke devojke
Na polufinalnoj večeri za izbor Kosovke devojke za opštinu Vučitrn-Prilužje izabrana je Valentina Mihajlović, prva pratilja je bila Kristina Bojković, dok je druga Lidija Mašić.
  • 23.06.2021
Ublažene antikovid mere, dozvoljene proslave i venčanja

Vlada Kosova usvojila je nove, blaže mere protiv koronavirusa i dozvolila održavanje zabava, venčanja i maturskih večera u trajanju do 23 časa, prenosi Koha.

  • 22.06.2021
Raste cena goriva
Ovogodišnji porast cena goriva neće se zaustaviti, upozorava Udruženje naftnih preduzeća i najavljuje još veća poskupljenja u narednim danima. Trenutno na, kosovskom tržištu litar dizela iznosi ne manje od 1,10 evra, a litar benzina 1,15 evra, prenosi RTK.
  • 22.06.2021
Kraj školske godine, sutra počinje mala matura
Nastava za osnovce i srednjoškolce završava se danas i od sutra počinje letnji raspust. Osmaci su sa nastavom završili ranije 8. juna, dok su maturanti gimnazija slavili kraj školovanja 25. maja.
  • 22.06.2021