Vesti
Društvo

Umrlica za Jablanovića na društevnim mrežama

Uoči novih demonstracija pokreta "Samoopredeljenje" najavljenih za sutra, na društvenim mrežama kruži “umrlica” Aleksandra Jablanovića.
Umrlica za Jablanovića na društevnim mrežama
Jablanovićeva umrlica na Fejsbuku (Prishtina Capital City)

Dolazak na demonstracije putem društvenih mreža najavilo je oko 18.000 kosovskih Albanaca. Na društvenj mreži Fejsbuk poslednjih dana kruži “umrlica” Aleksandra Jablanovića sa današnjim datumom sahrane.

Na lažnoj umrlici piše da je Jablanović navodno slučajno preminuo na ulici, a kao ožalošćeni se navode Isa Mustafović i Hašim Tačović.

Na umrlici piše: "Poštovani prijatelji, obaveštavamo vas da je dana 1.02.2015. godine preminulo PSETO. Preminuo je slučajno, na ulici, a sahrana će biti održana u pravoslavnoj crkvi”.

Istovremeno na kosovsku vladu vrši se veliki pritisak za razrešenje srpskog ministra za zajednice i povratak, a juče je Jablanovićevu ostavku najavio i sam premijer Kosova Isa Mustafa.Ostale vesti

“Ponižavajuća poruka nove Vlade”

Nova vlada Kosova koja se danas sastala po prvi put, poslala je “ponižavajuću i degradirajuću poruku srpskoj zajednici”, time što za srpske novinare, nije obezbedila prevod, kaže Anđelka Ćup.

  • 04.06.2020
Dvadesetak kamiona ušlo na Kosovo sa

Više od 20 kamiona sa srpkom robom ušlo je na Kosovo i Metohiju sa dokumentacijom na kojoj je označena kosovska državnost, preneo je RTS-u Adriatik Staviljeci, portparol carinske službe u Prištini.

  • 04.06.2020
Zahvalnica za doprinos u borbi protiv Kovida 19
Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije dodelio je nevladinoj organizaciji "Mlada aktivna Gračanica" zahvalnicu za doprinos u inicijativi "Budi i ti heroj" koju je pokrenulo u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti Кovid-19.
  • 03.06.2020
Direktorima škola zabranjeno da daju izjave za medije?
Škole na centralnom Kosovu koje rade po obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije počele su da rade ali ne u punom kapacitetu, kao pre pandemije koronavirusa. U toku su pripreme za maturske ispite.
  • 03.06.2020
Više albanskih i srpskih nevladinih organizacija pozivaju na zaustavljanje javnog linča aktiviste za ljudska prava Škeljzena Gašija koji je nedavno zatražio odgovornost bivših pripadnika OVK i pravdu za nealbanske žrtve.
  • 03.06.2020
Aktiv: Omogućiti informacije na srpskom jeziku

Nevladina organizacija Aktiv traži od Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Kosova da bez odlaganja obezbedi zvaničan prevod obaveštenja na srpski jezik, kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi sa ulaskom građana na Kosovo.

  • 03.06.2020